Όργιο: Χρυσές δουλειές για κολλητό του Άδωνη και στέλεχος της ΝΔ – Καταγγελίες που σοκάρουν και για βουλευτη του ΣΥΡΙΖΑ!

«Όργιο» με απευθείας αναθέσεις στους ημετέρους Ροδάκο και Κουτούπη. Την τελευταία τριετία εξασφάλισαν από το Δημόσιο -μέσω εταιριών τους- σχεδόν 420 συμβάσεις, αξίας 5.500.000 ευρώ.


Δεν έχουν έχουν τέλος οι «Πάτσηδες» και οι «Χειμάρες» στη Ν.Δ., με την κυβέρνηση όμως να συνεχίζει να τους καλύπτει παρότι οι αποκαλύψεις για τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος είναι συνεχείς.

Χθες το newsbomb.gr αποκάλυψε ότι το στέλεχος της Ν.Δ. Ανδρέας Κουτούπης αλλά και ο Ανδρέας (Ακης) Ροδάκος την τελευταία τριετία «έχουν εξασφαλίσει μέσω διαφόρων εταιριών συμφερόντων τους σχεδόν 420 συμβάσεις, αξίας 5.500.000 ευρώ περίπου από το Δημόσιο, μέσα από εκατοντάδες απευθείας αναθέσεις και διαγωνιστικές διαδικασίες». Ο Ανδρέας Κουτούπης είναι συντονιστής της Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Ν.Δ., ενώ ο Ανδρέας Ροδάκος δεν κατέχει επίσημη θέση στη Νέα Δημοκρατία, όμως, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, «είναι φίλος του Αδωνη Γεωργιάδη, κάτι που άλλωστε ο ίδιος ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρει στα social media του».

Ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος ρωτήθηκε σχετικά, παρείχε πλήρη κάλυψη, χωρίς να δώσει σαφείς απαντήσεις, ενώ έριξε ακόμη μια φορά το… μπαλάκι των κατηγοριών στον ΣΥΡΙΖΑ. Ερωτηθείς σχετικά με το αίτημα και την ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ περί διαγραφής του Ανδρέα Κουτούπη απάντησε πως η κυβέρνηση… έχει αποδείξει ότι πορεύεται με σύμμαχο τη «διαφάνεια» και τη «νομιμότητα» και μίλησε για σκανδαλολογία! «Δεν υιοθετούμε τη σκανδαλολογία, ούτε τις ατεκμηρίωτες καταγγελίες ούτε τις εύκολες ενοχοποιητικές υποθέσεις ούτε προσπάθεια δημιουργίας ενός αχταρμά με πραγματικά και ανύπαρκτα γεγονότα, με περιγραφές, φωτογραφίες, με ιδιότητες που υπήρχαν ή δεν υπήρχαν, προκειμένου να βγουν τα συμπεράσματα που κάποιοι έχουν στο μυαλό τους. Η κυβέρνηση αυτή πορεύεται σε όλα της τα ζητήματα με βάση τη νομιμότητα, τους κανόνες, τους θεσμούς και τη διαφάνεια» είπε. Σε άλλη ερώτηση, για το «εάν υπάρχουν άλλοι βουλευτές, αντίστοιχες περιπτώσεις όπως ο κ. Πάτσης και ο κ. Χειμάρας», αρνήθηκε να απαντήσει, λέγοντας πως δεν έχει να προσθέσει κάτι παραπάνω στα ζητήματα αυτά από τις απαντήσεις που έδωσε την προηγούμενη εβδομάδα.

«Είναι γνωστοί οι νόμοι, τα ασυμβίβαστα, οι περιορισμοί, όπως επίσης και τα όργανα της Πολιτείας που είναι επιφορτισμένα με το να ελέγχουν περαιτέρω πράγματα πέραν του ασυμβιβάστου, σαν και αυτά που περιγράψατε» απάντησε Γιάννης Οικονόμου και επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση αναφορικά με δύο υποθέσεις της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ, και συγκεκριμένα της Ολγας Γεροβασίλη και του Αλέκου Φλαμπουράρη, από το 2015: «Παρεμπιπτόντως, ακόμα περιμένω μία απάντηση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ζήτημα των δύο υπουργών του που είχαν υποπέσει σε αυτά τα ασυμβίβαστα, της κυρίας Γεροβασίλη και του κ. Φλαμπουράρη. Θα πει κανείς ότι πολιτικά κρίθηκε στις εκλογές, ενδεχομένως».

Θυμίζουμε ότι μετά τον βουλευτή Γρεβενών της Ν.Δ. Ανδρέα Πάτση και τη δραστηριότητά του με τα «κόκκινα δάνεια», ακολούθησε η υπόθεση του πρώην βουλευτή Φθιώτιδας της Ν.Δ. Θέμη Χειμάρα, ο οποίος, μέσω επιχειρήσεων συμφερόντων του, εισέπραξε πάνω από 400.000 ευρώ από συμβάσεις του Δημοσίου. Τις τελευταίες ημέρες ο Παύλος Πολάκης του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τη βουλευτή Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Αννα Ευθυμίου ότι παρείχε υπηρεσίες προς τον ΕΦΚΑ παράλληλα με τη βουλευτική της θητεία, κάτι που η ίδια αρνήθηκε.

Για το θέμα του κ. Κουτούπη, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου κάλεσε τη Ν.Δ. να απαντήσει αν θα τον διαγράψει ή στηρίζει ακόμα ένα πλιάτσικο 5.500.000 ευρώ και αν θα ζητήσει να επιστραφεί το συγκεκριμένο ποσό.

H ΝΔ καταγγέλλει τη συριζαία βουλευτή Ελευθεριάδου για δουλειές με το δημόσιο

Μετά τις συνεχείς αποκαλύψεις για βουλευτές της Ν.Δ. που έχουν επαγγελματικές οικονομικές συναλλαγές με το Δημόσιο, παρότι αυτό είναι ασυμβίβαστο με τη βουλευτική τους ιδιότητα, το κυβερνών κόμμα επιχείρησε χθες να περάσει στην αντεπίθεση καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να δώσει απαντήσεις αναφορικά με τη βουλευτή του Σουλτάνα Ελευθεριάδου (φωτό) για υπηρεσίες της προς τον ΕΦΚΑ στο διάστημα που είναι βουλευτής.

Με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου η Ν.Δ. καλεί την αξιωματική αντιπολίτευση να απαντήσει στο αν η κυρία Ελευθεριάδου «έχει ή όχι 55 εντάλματα πληρωμών για υπηρεσίες της προς τον ΕΦΚΑ από το 2019 έως σήμερα, ενώ την ίδια στιγμή είχε βουλευτική ιδιότητα». Επίσης, το κυβερνών κόμμα ρωτά τον Αλέξη Τσίπρα αν θα ζητήσει την άμεση παραίτησή της.

Η ανακοίνωση της Ν.Δ. για τη Σουλτάνα Ελευθεριάδου έχει ως εξής: «Η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Ελευθεριάδου ας αφήσει τις βαρύγδουπες αναρτήσεις και, αντί να επιχειρεί να εμφανιστεί ως τιμητής, ας απαντήσει, τόσο η ίδια όσο και το κόμμα της: Εχει ή όχι 55 εντάλματα πληρωμών για υπηρεσίες της προς τον ΕΦΚΑ από το 2019 έως σήμερα, ενώ την ίδια στιγμή είχε βουλευτική ιδιότητα; Στην περίπτωσή της ισχύει το ασυμβίβαστο ή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπεράνω του Συντάγματος; Ο κ. Τσίπρας θα ζητήσει την άμεση παραίτησή της ή όχι;»

Στην ανακοίνωση της Ν.Δ. δεν απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά η ίδια η βουλευτής, υποστηρίζοντας τα εξής: «Η Ν.Δ. θέλει να συμψηφίσει 7.000 ευρώ από νόμιμη εργασία μου σε 3,5 χρόνια με το γαλάζιο πλιάτσικο και τους Πάτσηδες».

Συγκεκριμένα, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι δεν προκύπτει ασυμβίβαστο της βουλευτικής της ιδιότητας με αυτήν της ιδιότητας της ειδικού πληρεξουσίου και αντικλήτου του e-ΕΦΚΑ, καθώς, όπως λέει, «ασκώ το επάγγελμα του δικηγόρου ως ελεύθερη επαγγελματίας και όχι με “την ιδιότητα του ιδιοκτήτη ή εταίρου ή μετόχου ή διοικητή ή διαχειριστή ή μέλους του διοικητικού συμβουλίου ή γενικού διευθυντή ή των αναπληρωτών της επιχείρησης”».

Αναφέρει ακόμα: «Η Ν.Δ. αποσιωπά πως για τα 55 “εντάλματα πληρωμής” το ποσό που έλαβα από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι σήμερα από τον ΕΦΚΑ ανέρχεται στα 16.529,87, δηλαδή περίπου 7.000 ευρώ καθαρές αποδοχές, για τις οποίες και φορολογήθηκα».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....