Όργιο φημών θα προκαλέσει πολιτικό σεισμό: Συναντούσε ο Κουκάκης στενό συνεργάτη του Μητσοτάκη; – Η υπόθεση των «παρακολουθήσεων» και η συνάντηση με Τσίπρα και πασίγνωστο δημοσιογράφο – εχθρό του ΣΥΡΙΖΑ

Periodista

Δεν έχει πάρει μεγάλη έκταση (θα το δει κανείς μόνο σε κάποια αντιπολιτευόμενα ελληνικά ΜΜΕ), αλλά σίγουρα δεν έχει περάσει απαρατήρητο το θέμα των καταγγελιών για παρακολουθήσεις δημοσιογράφων.

Συγκεκριμένα οι καταγγελίες ενός άγνωστου μέχρι σήμερα, δημοσιογράφου, του Θανάση Κουκάκη, ότι παρακολουθείται το τηλέφωνό του, προκάλεσαν ακόμη και σχετική εισαγγελική παρέμβαση, εκτός βέβαια από τις τοποθετήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί – και αυτό είναι λογικό – να «σηκώσει» το συγκεκριμένο θέμα. Το ίδιο κάνουν και κάποια ΜΜΕ, οι δημοσιογράφοι και εκδότες των οποίων φέρονται να συνδέονται μέσω φιλικών σχέσεων με τον καταγγέλλοντα.

Μέχρι εδώ όλα καλά.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον, όχι μόνο σε δημοσιογραφικό επίπεδο, αλλά και σε πολιτικούς και… άλλους κύκλους και παράλληλα έντονη παραφιλολογία και φημολογία.

Σε αυτό το πλαίσιο οργιάζουν οι φήμες – εδώ και καιρό είναι η αλήθεια – για συναντήσεις του Θανάση Κουκάκη με πρόσωπο που συμμετέχει στον πρωινό καφέ του Μαξίμου, με στενότατο συνεργάτη δηλαδή του Μητσοτάκη.

Πάμε ξανά: Λένε ότι ο δημοσιογράφος που καταγγέλλει τις παρακολουθήσεις, για τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση, συναντούσε στενό συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Λένε ότι ο δημοσιογράφος που καταγγέλλει παρακρατικές πρακτικές, συναντιέται περίπου με το παρακράτος που καταγγέλλεται ότι τον “παρακολουθεί”.

Το σοκ είναι μεγάλο: Ο Θανάσης Κουκάκης, αλλά και το πολιτικό – δημοσιογραφικό σύμπλεγμα που τον στηρίζει βάλλουν κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ενώ την ίδια ώρα κάποιοι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις επιμένουν ότι ο δημοσιογράφος που καταγγέλλει τις παρακολουθήσεις σε βάρος του «εθεάθη με στενό συνεργάτη του Μητσοτάκη» και μάλιστα περισσότερες από μία φορές. Μάλιστα δηλώνουν ότι υπάρχουν ντοκουμέντα που μπορεί να προκαλέσουν τελικά πολιτικό σεισμό.

Εμείς, προς το παρόν, δεν υιοθετούμε όσα λέγονται. Αν ισχύουν θα αναφωνήσουμε έκπληκτοι: “Σε τι κόσμο ζούμε;”.

Προς το παρόν είμαστε υποχρεωμένοι στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής έρευνας να θέσουμε το ερώτημα: Συναντούσε ο Θανάσης Κουκάκης στενό συνεργάτη του Μητσοτάκη; Και αν ναι, για ποιον λόγο; Τι προηγήθηκε μέχρι να φτάσουμε στις καταγγελίες;

Άντε να δεχτούμε ότι ο δημοσιογράφος έκανε ρεπορτάζ. Άντε να δεχτούμε ότι λειτούργησε με αφέλεια. Ο στενός συνεργάτης του Μητσοτάκη, όμως; Ποιον σκοπό είχε ο στενός συνεργάτης του Μητσοτάκη; Ποιος είναι ο ρόλος του; Μήπως είναι το «βαθύ λαρύγγι» του Μαξίμου, η πηγή των πληροφοριών που φτάνουν σε ΜΜΕ που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως ήθελε να καταστήσει τον δημοσιογράφο “βαποράκι” πληροφοριών (ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν ισχυριζόμαστε ότι ντε και καλά ο δημοσιογράφος ήταν ενταγμένος στον σχεδιασμό του συνεργάτη του Μητσοτάκη, ο οποίος συνεργάτης του Μητσοτάκη πιθανότατα ήθελε για τους δικούς του λόγους ή για λόγους που αφορούν ευρύτερα στους στόχους του συστήματος Μαξίμου να διοχετεύει πληροφορίες στον ΣΥΡΙΖΑ).

Ο Μητσοτάκης γνωρίζει τη δράση του συνεργάτη του;

Αν δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματά μας, παρακαλούμε να είναι ειλικρινείς και αυτό διότι οι φήμες που οργιάζουν συνοδεύονται από διαβεβαιώσεις ότι υπάρχουν ντοκουμέντα τα οποία δεν θα είναι δυνατόν να διαψευστούν.

Μια περίεργη συνάντηση με τον Τσίπρα

Η υπόθεση, όμως, δεν τελειώνει εδώ. Ακόμη πιο μεγάλο ενδιαφέρον έχει η πληροφορία που έφτασε σε εμάς ότι τις προηγούμενες ημέρες ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα. Δεν ήταν μόνοι τους, όμως. Στην «παρέα» συμμετείχε και πασίγνωστος δημοσιογράφος που παραδοσιακά έχει συνδέσει την παρουσία του στα πράγματα με το συγκρότημα Αλαφούζου, ο οποίος τηρεί εχθρική στάση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, έχει εξαιρετική σχέση με τα γερμανικά συμφέροντα και ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την υπόθεση των «παρακολουθήσεων». Αν ισχύει η πληροφορία για τη συνάντηση τότε προκύπτουν άλλα, νέα ερωτήματα: Τι συζήτησαν οι τρεις τους; Γνωρίζει ο Αλέξης Τσίπρας το background της υπόθεσης σε όλη του την έκταση; Γνωρίζει ποιοι είναι, τι θέλουν και με ποιους έχουν επαφές οι συνομιλητές του;

Όλα τα παραπάνω θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τουλάχιστον «περίεργα» και βέβαια επαναλαμβάνουμε ότι περιμένουμε απαντήσεις.

Μέχρι τότε πρέπει να επισημάνουμε τα εξής: Ο κόσμος μας δεν είναι αγγελικά πλασμένος. Ο διάβολος έχει πολλά ποδάρια και στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει κάποια στιγμή να πάψουν να είναι αφελείς διότι μπορεί να βρεθούν πολλαπλά εκτεθειμένοι. Κυρίως, όμως, ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να είναι προσεκτικός για το ποιοι τον προσεγγίζουν και πως. Δεν είναι δυνατόν να επαναληφθούν τα λάθη της περιόδου 2015 – 2019.

Όταν προχωρήσει η έρευνά μας και έχουμε περισσότερα στοιχεία, τότε θα επανέλθουμε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ