Χοντρά ψέματα Μητσοτάκη και ένοχη σιωπή για τη στενή σχέση με Φουρθιώτη

Χωρίς καμία ευθιξία να λογοδοτήσει για το φιάσκο της κακοκαιρίας και τη διαχείριση της πανδημίας εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η εφημερίδα “Δημοκρατία”.

Χωρίς επί της ουσίας απαντήσεις για τη δυσώδη υπόθεση Φουρθιώτη, αλλά και χωρίς απολύτως καμία ευθιξία, ώστε να λογοδοτήσει τόσο για το φιάσκο της κακοκαιρίας όσο και για τις εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες στη διαχείριση της πανδημίας, εμφανίστηκε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός.

Επίσης, παρά τις δεκάδες αναρτήσεις του Μένιου Φουρθιώτη, που «καίνε» τη μισή κυβέρνηση, και παρόλο που προκλήθηκε σχετικώς από τον Αλέξη Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν τόλμησε να αναφερθεί στην ουσία των μηνυμάτων που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Αντ’ αυτού επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον πως πήρε αγκαλιά έναν υπόδικο, ο οποίος παραπέμφθηκε επί των ημερών της Ν.Δ. και μεγαλούργησε επί των δικών του ημερών. «Για τον κ. Φουρθιώτη κάνατε την πρόταση δυσπιστίας; Πόσο πιο χαμηλά θα πέσετε, πόσο πιο απελπισμένος θα γίνετε;» είπε στον Αλέξη Τσίπρα.

Επιχείρησε μάλιστα να στρέψει αλλού τη συζήτηση, αναφερόμενος στην υπόθεση Νovartis, πανηγυρίζοντας επειδή οι υποθέσεις των πολιτικών προσώπων μπήκαν στο αρχείο, αποσιωπώντας πως δεν αθωώθηκαν.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η επίθεσή του στη Γιάννα Παπαδάκου και στον Κώστα Βαξεβάνη, χωρίς ωστόσο να τους κατονομάσει. Υπενθυμίζεται πως τους δημοσιογράφους, που διώκονται για τα ρεπορτάζ τους στην υπόθεση Νovartis, στηρίζουν δεκάδες διεθνείς οργανώσεις Τύπου. Ο πρωθυπουργός ωστόσο μίλησε για «υπόκοσμο», φτάνοντας στο σημείο να ισχυριστεί πως «αυτό δεν είναι δημοσιογραφία, είναι συμμορία. Δεν είναι ελευθεροτυπία, είναι ελευθεροδολοφονία».

Κατά τα λοιπά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε στην κούφια συγγνώμη και τις δικαιολογίες αναφορικά με το χάος που προκάλεσε η κακοκαιρία, καθώς δεν ανέλαβε καμία συγκεκριμένη ευθύνη για κάτι που πήγε στραβά.

Όσο για την πανδημία, ανέφερε: «Προσπαθήσαμε και καταφέραμε να περάσουμε με τις λιγότερες δυνατές απώλειες μέσα από τις θύελλες».

Εντύπωση προκάλεσε και η αναφορά του πρωθυπουργού στην έναρξη της τοποθέτησής του στα ψέματα τα οποία είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, πιάστηκε απροετοίμαστος, καθώς δεν ήταν σε θέση να αναφέρει συγκεκριμένα ποια ήταν αυτά. Την ίδια ώρα, επιτέθηκε με σφοδρότητα τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στο Κίνημα Αλλαγής.

Υποστήριξε ειδικότερα πως ο Αλέξης Τσίπρας «θυμήθηκε τώρα τις εκλογές για να κλείσει εσωκομματικές πληγές», ενώ δεν έλειψαν οι ειρωνείες για τη βεβαιότητα του πολιτικού του αντιπάλου ότι θα βρεθεί ξανά στο τιμόνι της χώρας.

«Ποιος να κυβερνήσει; Αυτός που επί 2,5 χρόνια δεν τόλμησε να κάνει απολογιστικό συνέδριο για τα αίτια της ήττας του; Που επικαλείται ως νέα μια πολιτική που έχει ήδη καταδικαστεί από τον ελληνικό λαό;» διερωτήθηκε. Ακόμη μία φορά μάλιστα έβαλε στο στόχαστρό του τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος άρχισε να διαμαρτύρεται από τα έδρανα, με τον πρωθυπουργό να καλεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να τον «συγκρατήσει», «ώστε να μην είναι τόσο προφανής η ταύτισή τους» και με τον Αλέξη Τσίπρα να φωνάζει από τα έδρανα: «Εγώ με τον Πολάκη, εσύ με τον Φουρθιώτη».

Όσο για το ΚΙΝ.ΑΛ., ο πρωθυπουργός άφησε αιχμές για τον Νίκο Ανδρουλάκη, λέγοντας πως «δεν θα μπορείτε να μείνετε για πολύ στον εξώστη με τον αρχηγό σας να δίνει συνεντεύξεις επιτήδειας ασάφειας», ενώ σχολίασε πως θα περίμενε από το κόμμα να διαφοροποιηθεί και να μη συνταχθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την πρόταση δυσπιστίας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....