Τρίζει η καρέκλα του Μητσοτάκη: Ποιους προωθούν τα «συστήματα» στο παρασκήνιο για τη θέση του πρωθυπουργού

Με τον πολύ γλαφυρό και συνάμα αποκαλυπτικό τίτλο “Τρίζει η καρέκλα του Κυριάκου” η εφημερίδα Κυριακάτικη KONTRA NEWS, περιγράφει την κατάσταση που διαμορφώνεται στο πολιτικό σκηνικό. Ηδη τα συστημικά συμφέροντα και οι καναλάρχες βλέποντας τη μεγάλη φθορά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης, αναζητούν λύσεις διαφορετικές, λύσεις που θα αποτρέψουν τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις εκλογές και την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τον Αλέξη Τσίπρα και τους συνεργάτες του.

Προς αυτή τη κατεύθυνση είναι έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο. Ηδη έχουν επεξεργαστεί σενάρια για κυβέρνηση χωρίς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και πρωθυπουργό τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα ή τον Ελληνα αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά, όπως τονίζει η εφημερίδα Κυριακάτικη KONTRA NEWS.

Τώρα ακόμα και σε αυτή την ερώτηση, δηλαδή της πρόθεσης ψήφου,  επιταχυνόμενη είναι η πτώση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μάλιστα η μεγάλη αποτυχία στη διαχείριση της πανδημίας, το ψέμα για τις ΜΕΘ στη Βουλή που αποκάλυψε η μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα, η ακρίβεια και άλλα αντιλαϊκά μέτρα, όπως για παράδειγμα η φορολογία των αναδρομικών των συνταξιούχων και η μείωση των συντάξεων χηρείας, καθιστούν τη πτώση αναπότρεπτη και διαρκώς επιταχυνόμενη (περιμένω να δω τι θα σκαρφιστούν οι δημοσκόποι στις επόμενες δημοσκοπήσεις).

Το μήνυμα το πήραν οι υποστηρικτές του Κυριάκου Μητσοτάκη και ως είθισται δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια, αλλά άρχισαν να βγάζουν από το συρτάρι τους άλλα σενάρια με σκοπό να αποτρέψουν τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του Αλέξη Τσίπρα και να δρομολογήσουν λύσεις που θα συνεχίσουν να τους εξυπηρετούν και να υπηρετούν τα συμφέροντά τους.

Το άρθρο του Γιώργου Γεραπετρίτη στην “Καθημερινή¨ για λύση τύπου Παπαδήμου, όπως φαίνεται πλέον πιο καθαρά, δεν ήταν μία θεωρητική προσέγγιση, αλλά μία προειδοποιητική μπαλωθιά. Μία μπαλωθιά που επανέλαβαν οι “λαγοί” του Σκάι και σωματοφύλακες του Κυριάκου Μητσοτάκη Αρης Πορτοσάλτε και Δημήτρης Οικονόμου με τους ύμνους στη λύση τύπου Ντράγκι στη γειτονική Ιταλία.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο και όταν τα τμήματα του παζλ συνδυαστούν μπορούμε να δούμε την εικόνα που θέλουν να φιλοτεχνήσουν τα συστημικά συμφέροντα, που στήριζαν με όλες τις δυνάμεις τους τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά τώρα βλέπουν τη ραγδαία αποδόμηση και βγάζουν από το συρτάρι τους τα πλαν Β, C και ότι χρειαστεί για να οδηγήσουν τις εξελίξεις όπου επιθυμούν και όπου τους συμφέρει.

Αλλα δύο κομμάτια του παζλ είναι ένα παραπολιτικό του Γιάννη Κουρτάκη στο οποίο γράφει: «Με εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθεί το Μέγαρο Μαξίμου την κινητικότητα που παρατηρείται κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα στα media και πιο συγκεκριμένα στα κανάλια. Ο πρόεδρος Κυριάκος, από τα λίγα που προλαβαίνει να δει, έχει καταλήξει σε ένα πρώτο συμπέρασμα, που έχει να κάνει με τον κεραυνοβόλο έρωτα των καναλαρχών για τον πρόεδρο Ανδρουλάκη. Από κει και πέρα, ο πρωθυπουργός που είναι αλήθεια ότι γνωρίζει όσο λίγοι την  ιδιοσυγκρασία όλων των καναλαρχών, άρχισε να διακρίνει μια σχετική αποστασιοποίηση των καναλιών, από επιλογές της κυβέρνησης.» Δηλαδή, κατά τον Γιάννη Κουσρτάκη οι καναλάρχες, πρώτος και καλύτερος ο Γιάννης Αλαφούζος παίρνουν τις αποστάσεις τους.

Το άλλο κομμάτι του παζλ δημοσιεύεται στην “Καθημερινή”  του έτερου αδελφού Αλαφούζου όπου τα δημοσιεύματα για εκλογές έχουν πυκνώσει, όπως και τα σενάρια. Τώρα βλέπουν ακόμα και τριπλές εκλογές, όπως γράφει ο Σταύρος Παπαντωνίου στη στήλη “Θεωρείο”:  “Τα εκλογικά σενάρια δεν σταματούν ποτέ, ανεξάρτητα από το πότε θα αποφασίσει ο πρωθυπουργός να πατήσει το κουμπί. Ενα τελευταίο λέει πως οι επόμενες κάλπες μπορεί να είναι τριπλές και όχι διπλές. Εάν και στις δεύτερες εκλογές το πρώτο κόμμα –που θα είναι πιθανότατα η Ν.Δ.– δεν καταφέρει να κερδίσει αυτοδυναμία, θα υπάρξουν δύο επιλογές: είτε συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΚΙΝΑΛ είτε συγκυβέρνηση με τον Βελόπουλο. Η πρώτη περίπτωση δεν μοιάζει πιθανή, καθώς στρατηγικά ο Ανδρουλάκης είναι πιθανότερο να επιλέξει τη σιγουριά της αντιπολίτευσης παρά τη φθορά μιας συγκυβέρνησης. Εάν όμως το Μαξίμου, επίσης για λόγους δικής του στρατηγικής, δεν δεχτεί συγκυβέρνηση με την Ελληνική Λύση, τότε ανοίγει η πόρτα για τρίτες εκλογές, κάτι που είχε συμβεί και την περίοδο του πατρός Μητσοτάκη. Και επειδή ο στόχος της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρα η αυτοδυναμία, όταν έρθει η ώρα των εκλογών, το σενάριο της τριπλής κάλπης μπορεί να το ακούσουμε και από κυβερνητικά χείλη, ώστε να επιτύχει τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση.”

ΠΗΓΗeretikos.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...