Το διπλό φιάσκο μεγατόνων για τον Μητσοτάκη στο σκάνδαλο Novartis

Σαν χάρτινος πύργος κατέρρευσε το αφήγημα της κυβέρνησης περί δήθεν σκευωρίας Novartis, με την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μένουν με τη λάσπη στα χέρια. Το βούλευμα με το οποίο παραπέμπεται η Ελένη Τουλουπάκη και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος έκανε σμπαράλια τις κατηγορίες περί δήθεν σκευωρίας Novartis με τη στοχοποίηση πολιτικών προσώπων, ενώ το φιάσκο της κυβέρνησης συνεχίστηκε με τη χυδαία διαστρέβλωση της πραγματικότητας από τον Γιάννη Οικονόμου ο οποίος μάλιστα εμφανίστηκε επικίνδυνα αμετανόητος. Και σαν να μην έφταναν αυτά για το Μέγαρο Μαξίμου, στη συνέχεια η δημοσιογράφος Ιωάννα Μάνδρου κατήγγειλε οργανωμένη παραπληροφόρηση, χωρίς να αποκλείσει πολιτικά κίνητρα.


Σύμφωνα με πληροφορίες του avgi.gr στο βούλευμα επισημαίνεται ότι οι ενέργειες όσον αφορά στο σκάνδαλο Novartis του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης και της πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας διαφθοράς ήταν σύννομες και επιβεβλημένες. Παράλληλα αναφέρει ότι οι μάρτυρες που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χαρακτήριζαν υποτιμητικά ως «κουκουλοφόρους» νομίμως μπήκαν σε καθεστώς προστασίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η κατά πλειοψηφία παραπομπή της Ελένης Τουλουπάκη για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας καθώς και η παραπομπή του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης στο Ειδικό Δικαστήριο με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος και της παράβασης καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος, δεν αφορά στους χειρισμούς τους όσον αφορά στα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται για το σκάνδαλο Novartis και για τα οποία δέχθηκαν σκαιότατες κατηγορίες περί σκευωρίας.

Αντίθετα αφορά στο ότι, όπως αναφέρεται στο βούλευμα, δεν διαβιβάστηκε αμέσως στη Βουλή μηνυτήρια αναφορά που είχαν καταθέσει στις 21 Φεβρουαρίου του 2017 οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος, Βασίλης Γκεγκέρογλου και Εύη Χριστοφιλοπούλου με την οποία ζητούσαν να ελεγχθεί ο πρώην υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής για μη ανατιμολόγηση φαρμάκων στην διάρκεια του α΄ εξαμήνου του 2015 που όπως υποστήριζαν είχε σαν αποτέλεσμα τη ζημία του δημοσίου αλλά και ιδιωτών.

Την ίδια στιγμή δεν παραπέμπονται καν οι δημοσιογράφοι, την ενοχή των οποίων για δήθεν συμμετοχή τους σε σκευωρία, είχε ζητήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμφανώς πανικόβλητος από τις ραγδαίες εξελίξεις, ανέφερε ψευδώς ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος «παραπέμφθηκε χθες, με ομόφωνη απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου, στο Ειδικό Δικαστήριο για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος και παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος για τους χειρισμούς του σε ό,τι αφορά τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που άδικα και σκαιά στοχοποιήθηκαν μέσω της υπόθεσης Novartis. Το γεγονός αυτό μιλά από μόνο του για τα έργα και τις ημέρες της διακυβέρνησης Τσίπρα».

Μόνο που το βούλευμα δεν αναφέρει κάτι τέτοιο και δεν έχει καμιά αιχμή και καμιά δίωξη που να σχετίζεται με τους χειρισμούς για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα. Αντίθετα το βούλευμα αποτελεί «βόμβα» για τους ενορχηστρωτές της σκευωρίας καθώς δέχεται ότι υπάρχει σκάνδαλο Novartis.


Οι εξελίξεις έχουν έκθεσει ανεπανόρθωτα τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος τον Ιανουάριο έλεγε στη Βουλή: «Δεν έχω πολλά να πω περί δημοκρατίας με αυτούς οι οποίοι στοχοποίησαν συστηματικά 10 κορυφαία πολιτικά πρόσωπα. Όχι για το «μεγαλύτερο σκάνδαλο» -όπως έλεγε ο διαβόητος “Ρασπούτιν” της εποχής, Υπουργός σας- αλλά για την αθλιέστερη σκευωρία με το όνομα Novartis, μια σκευωρία που κατέρρευσε με πάταγο και οι πρωταγωνιστές της βρίσκονται σήμερα στα χέρια της Δικαιοσύνης. Ένας στο Ειδικό Δικαστήριο και οι άλλοι κατηγορούμενοι ή ύποπτοι. Όχι για την άποψή τους, προσέξτε, όχι για την άποψή τους, αλλά γιατί δημοσίευσαν ψεύτικα στοιχεία για να στήσουν ψεύτικες κατηγορίες. Γι’ αυτό καλούνται ως ύποπτοι, όχι για την άποψή τους. Αυτό δεν λέγεται δημοσιογραφία, αυτό λέγεται συμμορία. Δε λέγεται ελευθεροτυπία αλλά ελευθερο-δολοφονία. Με αυτόν τον υπόκοσμο είστε αγκαλιά».

Σήμερα βέβαια ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτίμησε να σιωπήσει, προτιμώντας να κάνει βαρκάδα στη Διώρυγα της Κορίνθου, θαυμάζοντας τα αξιοθέατα της περιοχής.

ΠΗΓΗavgi.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....