Τα επιχειρηματικά κέντρα που δίνουν διαταγές στον Μητσοτάκη και τα τύμπανα του πολέμου που ακούγονται μέχρι το Μαξίμου

Η κυβέρνηση λειτουργεί με βάση τις διαταγές του ΣΕΒ και των μεγάλων επιχειρήσεων.

Δεν είναι τυχαίο το ότι τρία κορυφαία στελέχη, από τους εκλεκτούς του Μητσοτάκη, είναι γέννημα – θρέμμα του ΣΕΒ. Και φυσικά δεν το αρνούνται.

Αντίθετα, υλοποιούν κατά γράμμα τις εντολές του… Ό,τι διατάξει το κονκλάβιο του οικονομικού και επιχειρηματικού κατεστημένου. Αυτή είναι η αποστολή τους. Και προφανώς είναι… υπερήφανοι για το έργο που έχουν αναλάβει.

Μόνο επειδή είναι άπειροι στο «παιχνίδι της πολιτικής» δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι έχουν αρχίσει να χτυπούν τα τύμπανα οι γηγενείς της παράταξης, της Δεξιάς, άντε της Κεντροδεξιάς. «Τι δουλειά έχουν στο χωράφι μας οι ξενόφερτοι, που ποτέ δεν έχουν ιδρώσει για το κόμμα, για την παράταξη; Δεν τους είδαμε ποτέ σε μια συγκέντρωση, σε διαδηλώσεις και σε πορείες», λένε. Έκατσαν στις καρέκλες, για τις οποίες ποτέ δεν ίδρωσαν. Τους τις πρόσφερε ο Κυριάκος, έχοντας προφανώς στο πίσω μέρος του μυαλού του να φτιάξει δικό του κόμμα. Μόνο που είναι άγνωστο τι μαγειρεύουν εκείνοι που κινούν τα νήματα… Αποτέλεσμα; Άρχισαν τα βιολιά… Οι παρεούλες και οι συνάξεις είναι στην ημερήσια διάταξη… Δεν κρύβουν τις προθέσεις τους.

Στο Μαξίμου έχουν αρχίσει να ανησυχούν… Οι τριγμοί στην «πολυκατοικία» φουντώνουν. Οι «παλιοί» δεν ανέχονται την «παιδική παρέα» που αποφασίζει και διατάσσει, αγνοώντας τις ρίζες της παράταξης. Συν το λάδι στη φωτιά που ρίχνουν οι ξαφνικές αγάπες του Μητσοτάκη με τον γείτονα, τον Ερντογάν, που ξέρει πολύ καλά να παίζει μπάλα… Και καταφέρνει συχνά να βάζει γκολ. Όπου κι αν είναι το τέρμα… Έγκυροι πολιτικοί αναλυτές, με εμπειρία χρόνων, εκτιμούν ότι η «παρέα του Μητσοτάκη» δύσκολα θα καταφέρει να περάσει στην «επόμενη μέρα»… με βουνό τα εσωτερικά και κυρίως τα εξωτερικά προβλήματα, που εξαρτώνται από τα «κέφια» του Ερντογάν και τις διαθέσεις της Αμερικής. Και, προφανώς, αυτό είναι το στοίχημα που έχει βάλει με τον εαυτό του ο σημερινός ένοικος της Νέας Δημοκρατίας.

ΠΗΓΗparon.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...