Στον παρατημένο δήμο Ψυχικού – Φιλοθέης ο δήμαρχος ενδιαφέρεται μόνο για τα συμφέροντα της νομενκλατούρας – Ο ΝΟΚ, η πίεση στην κυβέρνηση και πως ευνοούνται τα funds που πουλάνε τις κατασχεμένες βίλες

Σας γράψαμε χθες για τις αδιανόητες προκλήσεις έναντι της κοινωνίας του Δημάρχου Φιλοθέης – Ψυχικού, Δημήτρη Γαλάνη (Δείτε ΕΔΩ).

Πρόκειται για τον αυτοδιοικητικό που που έδινε 1,8 εκατ. ευρώ για… πράσινο και 22.500 ευρώ για βιβλιοδεσία και για το ίδιο πρόσωπο που καλεί όλους τους δημότες, όλους τους κατοίκους του δήμου του (εκεί δηλαδή που κατοικούν κάποιοι πλουτοκράτες, κάποιοι από τους πιο εύπορους Έλληνες) να υπογράψουν επιστολή που απευθύνεται προς τον υπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος με αίτημα την ψήφιση τροπολογίας που θα εξαιρεί τον πλούσιο δήμο του από την εφαρμογή των διατάξεων του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού (ΝΟΚ), που επιτρέπουν την αύξηση του συντελεστή δόμησης και του ύψους των οικοδομών στην Επικράτειά του.

Προκαλώντας την ελληνική κοινωνία ο Γαλάνης θεωρεί πως πρέπει στο ΝΟΚ να ενταχθούν μόνο οι λαϊκές περιοχές, το Αιγάλεω, το Περιστέρι και άλλες.

Και ενώ κάποιος θα υπέθετε ότι κάτι καλό φιλοδοξεί να κάνει για τον Δήμο του, έστω και προεκλογικά, η ίδια η πραγματικότητα και οι καταγγελίες που φθάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα.

Σε ότι αφορά στα θέματα πρασίνου και καθαριότητας, ο δήμος Ψυχικού και Φιλοθέης είναι σχεδόν παρατημένος, παρά το χρηματικό ποσό που δόθηκε και άγγιξε τα 2 εκατ. ευρώ! Και προσοχή: Πρόκειται για τον δήμο στον οποίο κατοικούν κάποιοι από τους πιο εύπορους και πλούσιους Έλληνες. Πρόκειται για εκείνους που θέλει να βοηθήσει με την πίεση που ασκεί στην κυβέρνηση ώστε να εξαιρεθεί ο δήμος του από την εφαρμογή των διατάξεων του ΝΟΚ. Βέβαια αν η κυβέρνηση υποκύψει θα πρόκειται για σκάνδαλο πρώτου μεγέθους σε μία εποχή που η ελληνική κοινωνία πλήττεται από τις συνέπειες της διεθνούς οικονομικής κρίσης και ακόμη καίνε τα συντρίμμια των τρένων στα Τέμπη.

Αντί λοιπόν να φροντίζει, όπως θα έπρεπε, τον Δήμο του ο κύριος Γαλάνης και οι πρωτοβουλίες του να είναι συμβατές με την κατάσταση που βιώνει ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, με τις κινήσεις του και σαν να ζει στο δικό του κόσμο δείχνει να θέλει να ευνοήσει τα funds να πουλάνε τις κατασχεμένες βίλες Ψυχικού και Φιλοθέης σε μεγαλύτερες τιμές εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της νομενκλατούρας.

Θα επανέλθουμε…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Η στιγμή που η Ράνια Τζίμα «κατάπιε τη γλώσσα της» με τον Στέφανο Κασσελάκη (vid)

Δείτε τι συνέβη στον τηλεοπτικό αέρα του Mega Channel...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...