Στην εισαγγελία τα πρακτικά της δίκης με τις καταγγελίες για μαύρο χρήμα με σακούλες στον ΣΥΡΙΖΑ

Η εισαγγελέας της έδρας του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών Όλγα Σμυρλή εισηγήθηκε να διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ως προς το σκέλος που αφορά τις βαλίτσες και τους φακέλους με χρήματα που κατατέθηκε ότι έφυγαν από το γραφείο του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα προς το ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, η Όλγα Σμυρλή πρότεινε στο δικαστήριο να τεθούν στη δικαστική έρευνα το SMS, όσο και το απόσπασμα από το ημερολόγιο της Ευθαλίας Διαμαντή γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα.

Επίσης, γνήσιο είναι τόσο το επίμαχο SMS, όσο και το απόσπασμα από το ημερολόγιο της Ευθαλίας Διαμαντή γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα, σύμφωνα με γραφολογική εξέταση που προσκόμισαν στο Ειδικό Δικαστήριο οι συνήγοροι υπεράσπισης του επιχειρηματία Ανδρέας Λοβέρδος και ο ‘Αγγελος Καραχάλιος.

Συγκεκριμένα, οι συνήγοροι του κ. Καλογρίτσα κατέθεσαν στο δικαστήριο τα συμπεράσματα από τα γραφολογικά συμπεράσματα της Μάγδας – Μαρίας Καμπούρη για τα αποσπάσματα της 15.9 2016 και της 22.9. 2016 από το ημερολόγιο της κ. Διαμαντή, που καταγράφουν τις συναντήσεις του επιχειρηματία, τα οποία αναφέρουν ότι από την σύγκριση και την αντιπαραβολή της γραφής σε σχέση με δειγματική γραφής της γραμματέως αποδεικνύεται ότι είναι ο γραφικός της χαρακτήρας. Και αυτή είναι η συντάκτρια των αποσπασμάτων.

Αναφορικά με τα sms η κυρία Καμπούρη αναφέρει ότι αποδεικνύεται η συνοχή των συνομιλιών, οι οποίες δεν έχουν υποστεί αλλοίωση.

Αναλυτικότερα, «η γραφολογική έγινε από την κυρία Καμπουρη, διακεκριμένη γραφολόγο. Από την έρευνα, έλεγχο και αντιπαραβολή των εγγράφων, προκύπτει ότι τα αποσπάσματα του ημερολογίου σε σχέση με το δείγμα γραφής της Θάλειας Διαμάντη φαίνεται ότι ταυτίζονται και στις τρεις ζώνες του γραφικού χώρου, χωρίς ένδειξη απομιμήσεως, οδηγώντας ευθέως στη Θάλεια Διαμαντή ως πραγματική συντάκτρια των ως άνω φύλλων».

Ακόμη, η κυρία Σμυρλή ως προς τις βαλίτσες και τους φακέλους προς το ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρθηκε κατά την ακροαματική διαδικασία της δίκης, ανέφερε:

«Πρέπει να διαφυλαχθεί το κύρος του Ειδικού Δικαστηρίου. Το λέω αυτό γιατί δεν πρέπει να γίνει εδώ στίβος πολιτικών αντιπαραθέσεων, για να μη πω αρένα. Ό,τιδήποτε συνεισφέρεται στην υπόθεση για βαλίτσες, χρήματα κ.τ.λ., είμαστε υποχρεωμένοι να ενεργήσουμε αναλόγως. Γι’ αυτό εγώ θα ζητήσω τα πρακτικά να σταλούν στην Εισαγγελία να ελεγχθούν»

Ακόμη, η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε την απόρριψη των ενστάσεων των συνηγόρων της πλευράς Παππά. Για το θέμα της παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών, που τέθηκε ως ένσταση από την πλευρά των συνηγόρων του Νίκου Παππά, ανέφερε η κυρία Σμυρλή:

«Τα sms εμπίπτουν στην έννοια του απορρήτου. Θα πρέπει να σταθμίσουμε τα έννομα αγαθά. Το απόρρητο της ιδιωτικής ζωής, αλλά και αυτό της δίκαιης δίκης. Τα στοιχεία που υπάρχουν πρέπει να τεθούν στη δικαστική διερεύνηση. Είμαι της άποψης ότι όλα τα στοιχεία πρέπει να τίθενται στη διάθεση του δικαστηρίου και να αξιολογούνται».

Αναφορικά με τον τρόπο που έχουν αποτυπωθεί τα μηνύματα, δηλαδή σε χαρτί, η κυρία Σμυρλή σημείωσε: «Δεν έχουμε αποτύπωση αυτών των μηνυμάτων με τον ενδεδειγμένο τρόπο, όπως γίνεται από αρμόδια αρχή. Δεν υπάρχει σφραγίδα εγκυρότητας γι’ αυτό θα αξιολογηθούν ελευθέρως. Σε κάθε περίπτωση θα αξιολογηθούν με αυτή την παράμετρο».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Η στιγμή που η Ράνια Τζίμα «κατάπιε τη γλώσσα της» με τον Στέφανο Κασσελάκη (vid)

Δείτε τι συνέβη στον τηλεοπτικό αέρα του Mega Channel...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...