Σκανδαλώδης πρόκληση Χατζηδάκη: Δίνει 12 εκατ. ευρώ στην Deloitte την ώρα που φέρνει τον εργασιακό μεσαίωνα

Την ώρα που η ελληνική οικονομία έχει δεχθεί απανωτά πλήγματα από την πανδημία, τη στιγμή που η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μέσω του ύπουργού Εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων προωθεί το νομοσχέδιο – έκτρωμα για τα εργασιακά, αυτή τη στιγμή ο προκλητικός Κωστής Χατζηδάκης μοιράζει εκατομμύρια ευρώ στην αγορά πληροφοριακών συστημάτων και συμβούλων επιχειρήσεων.

Ο Κωστής Χατζηδάκης την ώρα που η ελληνική κοινωνία στενάζει, δίνει 12 εκατ. ευρώ – ναι, καλά διαβάσατε – στην «Deloitte Business Solutions ΑΕ Συμβούλων Επιχειρήσεων», με πρόσχημα τον… covid – 19.

H σχετική σύμβαση ύψους 12.114.800 ευρώ (9.770.000 ευρώ χωρίς το Φ.Π.Α) προβλέπει τη δημιουργία του μηχανισμού εφαρμογής του ενιαίου αριθμού του πολίτη για ζητήματα του εργασιακού και ασφαλιστικού βίου, για την καταγραφή δεδομένων και για καταγγελίες.

Και πότε τα κάνει όλα αυτά ο Κωστής Χατζηδάκης; Όχι σε μία τυχαία συγκυρία, αλλά ενώ νομοθετεί και θεσμοθετεί τον εργασιακό μεσαίωνα μέσω του νομοσχεδίου – εκτρώματος για τα εργασιακά. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Εκτός από τον χορό εκατομμυρίων πρόκειται αναμφίβολα και για επικοινωνιακό αντιπερισπασμό της κυβέρνησης την ώρα που οι εργαζόμενοι και η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της βρίσκονται στα κάγκελα.

Η σύμβαση ( Αριθ. Πρωτ. 145/ 21.05.2021) αφορά στον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την εφαρμογή ενός Ενιαίου Αριθμού Εξυπηρέτησης Πολιτών για θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, καθώς και φορέων που εποπτεύονται από αυτό. Όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, με τον Ενιαίο Αριθμό δημιουργούνται συνθήκες «άμεσης, έγκυρης και φιλικής εξυπηρέτησης των πολιτών προωθώντας την επικοινωνία και διαχείριση των αιτημάτων τους», ενώ παράλληλα υψώνεται, «ασπίδα προστασίας έναντι του COVID-19 σε πολίτες και εργαζόμενους».

Ποιο είναι το σκανδαλώδες; Ο Κωστής Χατζηδάκης προχώρησε σε διαγωνισμό, χωρίς δημοσίευση προκήρυξης. Γιατί λέτε; για λόγους επείγοντος που συνδέονται με την πανδημία covid-19. Ως κριτήριο κατακύρωσης τέθηκε η πλέον συμφέρουσα οικονομική προσφορά και το έργο κατακυρώθηκε με απόφαση του υπουργείου Εργασίας (υπ. αρ. 79/23.04.2021) στην εταιρεία «Deloitte Business Solutions ΑΕ Συμβούλων Επιχειρήσεων».

Εν τω μεταξύ δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο πως επιμερίζονται οι οικονομικές επιβαρύνσεις:

  • Σύμβουλος Διοικητικής και Διαχειριστικής Υποστήριξης Φορέα για το σχεδιασμό και την υλοποίηση του Έργου / 1.760.800 ευρώ με ΦΠΑ ( 1.420.000 ευρώ χωρίς Φ.Π.Α. )
  • Τεχνικός Σύμβουλος Σχεδιασμού Διαδικασιών και ροών 576.600 ευρώ με ΦΠΑ (465.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ)
  • Μελέτη Εγκατάσταση και Λειτουργία Υποδομής Επικοινωνίας και Υποστήριξης Κοινού -Εκπαίδευση Προσωπικού 5.158.400 ευρώ με ΦΠΑ (4.160.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ)
    Ανάπτυξη και Παραμετροποίηση Πλατφόρμας διασύνδεσης με call centers, ψηφιακή Βελτιστοποίηση 297.600 (240.000 χωρίς ΦΠΑ)
  • Ανάπτυξη Δυνατοτήτων Ψηφιακής Εξυπηρέτησης 353.400 ευρώ με ΦΠΑ ( 285.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ)
  • Ενέργειες Ενημέρωσης και Δημοσιότητας 3.496.800 ευρώ με ΦΠΑ (2.820.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ)
  • Έλεγχος Ποιότητας / Ικανοποίησης Κοινού 471.200 ευρώ με ΦΠΑ (380.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ)
    Η σύμβαση προβλέπει τηλεφωνική εξυπηρέτηση σε πανελλαδικό επίπεδο κατά τις εργάσιμες ημέρες, ενώ για τον Ενιαίο Αριθμό του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο μέσος όρος των απαντημένων κλήσεων αναμένεται να είναι 351.500 μηνιαίως ενώ μέση διάρκεια κλήσης υπολογίζεται σε 4,5 λεπτά (αφορά σε διαχειριστικό χρόνο/Συνομιλία με τον πολίτη/Ενημέρωση συστημάτων /Αναμονή συνομιλίας για διερεύνηση, συμβουλευτική).

Έχει πάντως ιδιαίτερο ενδιαφέρον τι λέει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης: Ήταν ενημερωμένος ή όχι για τις κινήσεις του Κωστή Χατζηδάκη, διότι οι κακές γλώσσες λένε διάφορα. Μήπως ο υπουργός τον έφερε προ τετελεσμένων;

Σε κάθε περίπτωση το ρεπορτάζ συνεχίζεται…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ