Σαν πουλάκια κοιμήθηκαν χθες τα στελέχη της Novartis και όχι μόνο, διαβάζοντας το διθυραμβικό άρθρο της Εφημερίδα των Συντακτών – Σοβαρά ερωτήματα για τη στάση του Αλέξη Τσίπρα

Σαν πουλάκια πρέπει να κοιμήθηκαν χθες τα στελέχη της Novartis και όχι μόνο, διαβάζοντας το διθυραμβικό άρθρο της Εφημερίδα των Συντακτών.

«Η Novartis Hellas συνεισέφερε $149 εκ. στο ΑΕΠ της χώρας το 2020, ενώ παράλληλα δημιούργησε περίπου 1.789 άμεσες, έμμεσες και επαγόμενες θέσεις εργασίας. 200 από τις θέσεις αυτές, ποσοστό που φθάνει το 11%, σχετίζονται με την καινοτομία. Η Novartis επενδύει σταθερά στην εγχώρια οικονομία, και τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή της απέναντι στους ασθενείς και την ελληνική κοινωνία»!

4DB9FF03 9F79 494C B493 45AB0E186DA8
Το διθυραμβικό δημοσίευμα της εφημερίδας

Αυτή η παράγραφος υπάρχει αυτούσια μέσα στο άρθρο, που προφανώς αναπαράγει κάποιο δελτίο τύπου της εταιρείας η οποία πρωταγωνίστησε στο μεγαλύτερο οικονομικό – πολιτικό σκάνδαλο στην μεταπολίτευση. Γεγονός που παραδέχτηκε και η ίδια, ερχόμενη σε συμφωνία με το αμερικανικό δημόσιο και πληρώνοντας το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί ποτέ σε πολυεθνική για την έκνομη δράση της στην Ελλάδα.

Δικαίως θα αναρωτηθεί κάποιος, πως είναι δυνατόν μία εφημερίδα αντιπολιτευόμενη, με αριστερό πρόσημο, που βρίσκεται κοντά στην Αξιωματική Αντιπολίτευση να αναρτά τέτοιον διθύραμβο για μία πολυεθνική που συνδέεται άμεσα με την πτώση της προηγούμενης κυβέρνησης; Την στιγμή μάλιστα που υπουργός της κυβέρνησης ΣυΡιζΑ βρίσκεται σκανδαλωδώς κατηγορούμενος για «σκευωρία»;

Μπορεί να είναι επιλογή της εφημερίδας. Μπορεί όμως να είναι και μία ευρύτερη στροφή του ΣυΡιζΑ, εάν αναλογιστούμε την μαλθακότητα της απάντησης του Αλέξη Τσίπρα στην ερώτηση του Κώστα Βαξεβάνη κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ΔΕΘ. Όπου λίγο – πολύ, ο Αλέξης Τσίπρας βάφτισε την θεσμική υποχρέωση της αντιπολίτευσης στην διερεύνηση υποθέσεων που στρέφονται κατά του δημοσίου συμφέροντος, «ως παρέμβαση στην δικαιοσύνη»!

ΠΗΓΗnewsbreak.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...