Σάλος για τις πολλές επισκέψεις του Αυγενάκη στο Κατάρ και την Πρεσβεία του (pic)

Την στιγμή που το Ευρωκοινοβούλιο κλονίζεται από το σκάνδαλο Qatar Gate, η διερεύνηση του οποίου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, και η πρώην Ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή βρίσκεται στην φυλακή για την πολύκροτη υπόθεση, η εφημερίδα «Νέα Κρήτη» αποκαλύπτει τις σχέσεις που έχει ένα ακόμα πρόσωπο της πολιτικής ζωής του τόπου με το Κατάρ: ο Λευτέρης Αυγενάκης. 

Η στήλη «Παραπολιτικά» δημοσιεύει σήμερα ένα μακροσκελές άρθρο με τίτλο «Ο υφυπουργός ‘ιδέαν δεν είχε’ για το Κατάρ; Πολλές οι επισκέψεις στο Κατάρ και στην πρεσβεία του». Αρχής γενομένης από το 2019 και την ανάληψη των καθηκόντων του αναλύει τις διάφορες επαφές που είχε ο υφυπουργός Αθλητισμού, ο οποίος, από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο τηρεί σιγήν ιχθύος.

Η εφημερίδα αναφέρει, μεταξύ άλλων, την τριήμερη επίσκεψη στη Ντόχα, τις πολύ καλές  σχέσεις με τους πρέσβεις του Κατάρ στην Ελλάδα, τις αποθεωτικές αναρτήσεις του για τη διοργάνωση της Formula 1 στην πίστα Lusail για την «ημέρα του Κατάρ» και φυσικά την τελετή έναρξης του φετινού Μουντιάλ που την παρακολούθησε  στην πρεσβευτική κατοικία του Κατάρ στην Αθήνα.

Μάλιστα, ο κ. Αυγενάκης έκανε και σχετική ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram με αφορμή το γεγονός, δημοσιεύοντας και φωτογραφίες, στις οποίες διακρίνεται και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Ε, μετά απ’ όλα αυτά και μετά τον πανευρωπαϊκό σάλο που έχει ξεσπάσει για τον ρόλο και τις μεθοδεύσεις του Κατάρ, (…) ο δικός μας υφυπουργός ‘ιδέαν δεν είχε για το τι συνέβαινε στο Κατάρ και τους σκοπούς του Εμιράτου; Τώρα έστω εκ των υστέρων, έχει δυο λόγια να πει για τα τεκταινόμενα, όπως επί τρία χρόνια είχε άπειρες φωτογραφίσεις και αναρτήσεις με τους Καταριανούς ή εξακολουθεί να τα βρίσκει όλα καλά;

Ουδείς θα ποινικοποιήσει τις διακρατικές σχέσεις, αλλά απ’ όσο είδαμε, τέτοια σταθερότητα επαφών επί 3,5 χρόνια με το Κατάρ και στην Αθήνα και στη Ντόχα, ούτε ο υφυπουργός για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, Κ. Φραγκογιάννης είχε, ούτε ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Γιάννης Σμυρλής.

Αναρωτιόμαστε: Γιατί τόσο στενές επαφές με το εμιράτο ο δικός μας υφυπουργός Αθλητισμού; Άντε και ‘ιδέαν δεν είχε’ για το Κατάρ, τώρα που όλος ο πλανήτης βουίζει με το Qatargate, μήπως μπορεί να εξηγήσει καλύτερα -πρώτα στον εαυτό του και μετά σε όλους μας- ποιος τελικά ωφελήθηκε περισσότερο από την τρίχρονη διακρατική σχέση σε επίπεδο αρμοδιότητας αθλητικού χαρτοφυλακίου, με μια χώρα τόσο μικρή και αρωγό των σχεδίων και οικονομικών της Τουρκίας;

Τι κατάλαβε και τι ‘ιδέα’ έχει δηλαδή πέραν των άπειρων φωτογραφήσεων του, αναρτήσεων και αναφορών του για το Κατάρ;», αναφέρει, μεταξύ άλλων, το δημοσίευμα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...