Ποινική δίωξη στον Πάτση για τα Πόθεν Έσχες

Δύο κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος απήγγειλε ο αρμόδιος Εισαγγελέας Εφετών στον ανεξάρτητο βουλευτή Ανδρέα Πάτση για την υπόθεση των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των τεσσάρων τελευταίων ετών που είχε υποβάλλει, καθώς και για την συμμετοχή του σε αλλοδαπές εταιρίες.

Με την ποινική δίωξη που άσκησε ο Εισαγγελέας για την υπόθεση, κατηγορούμενες καθίστανται η νυν αλλά και η πρώην σύζυγος του βουλευτή.

Οι κατηγορίες που αποδίδει ο Εισαγγελέας με την δίωξη σε βάρος του κ. Πάτση αφορούν τα αδικήματα της ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης, καθώς και της συμμετοχής σε εταιρίες με έδρα την αλλοδαπή αυτοπροσώπως και δια παρένθετου προσώπου κατ’εξακολούθηση.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η δίωξη κατά της συζύγου του βουλευτή αφορά το αδίκημα της συνέργειας σε συμμετοχή σε αλλοδαπή εταιρία δια παρένθετου προσώπου, ενώ η πρώην σύζυγος του κ. Πάτση είναι αντιμέτωπη με κατηγορία για ανακριβή και ελλιπή δήλωση πόθεν έσχες του υπόχρεου συζύγου.

Η δικογραφία φέρεται να αφορά το διάστημα από 17 Ιουλίου 2019 έως και τις 25 Φεβρουαρίου 2022. Σύμφωνα με πληροφορίες στον φάκελο αναφέρεται ότι ο Ανδρέας Πάτσης δήλωσε ανακριβή στοιχεία περιουσιακής κατάστασης:

1) Το 2019, με ημερομηνία οριστικοποίησης της δήλωσης 20.7.21 και ημερομηνία αναφοράς 17.7.2019, στα δηλωθέντα ακίνητα καθώς δεν καταχώρησε πισίνα 28 τμ επ’ ονόματι της τότε συζύγου του σε ακίνητο στη Νέα Πεντέλη. Επίσης ανέγραψε ως έκταση σε δικό του αγροτεμάχιο στο Λουτράκι, αντί των 4029 τμ που αναγράφονται στο συμβόλαιο γονικής παροχής, μικρότερο εμβαδόν 2.635 τμ.

2) Στη δήλωση 2021, ανέγραψε εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα της συζύγου του ύψους 15.149 ευρώ αντί 37.694 ευρώ.

3) Σε 8 δανειακές υποχρεώσεις δικηγορικής εταιρείας του, από τράπεζα εξωτερικού ανέγραψε λανθασμένο ποσό και επιπλέον παρέλειψε να προσκόμισει βεβαίωση για τις υπόλοιπες οφειλές ποσού 70.000 ευρώ.

Σε ότι αφορά την κατηγορία της συμμετοχής σε αλλοδαπή εταιρία, στον βουλευτή αποδίδεται ότι δεν δήλωσε ότι συμμετείχε αυτοπροσώπως ή δια παρένθετου στο κεφάλαιο συνολικά τριών εταιρειών στην Κύπρο. Αντίστοιχα η νυν σύζυγος του δεν δήλωσε συμμετοχή σε εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Την υπόθεση θα αναλάβει Εφέτης Εδικός Ανακριτής που θα οριστεί από την Ολομέλεια Εφετών, προκειμένου να διενεργήσει την κύρια ανάκριση.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Η στιγμή που η Ράνια Τζίμα «κατάπιε τη γλώσσα της» με τον Στέφανο Κασσελάκη (vid)

Δείτε τι συνέβη στον τηλεοπτικό αέρα του Mega Channel...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...