Οργιάζουν οι φήμες: Ο πανίσχυρος επιχειρηματίας που θέλει να ρίξει τον Μητσοτάκη – Το παρασκήνιο με Τσίπρα και Ανδρουλάκη

Οργιάζουν οι φήμες τις τελευταίες ημέρες ότι πανίσχυρος επιχειρηματίας θέλει να ρίξει τον Μητσοτάκη.

Εντελώς… συμπτωματικά ο ίδιος επιχειρηματίας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, φέρεται να στηρίζει τον Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά και την ιδέα μίας συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, η οποία όμως θα ειναι απολύτως ελεγχόμενη από τα δομημένα συμφέροντα.

Οι φήμες μάλιστα έχουν αποτυπωθεί στα ρεπορτάζ κυρίως ενημερωτικών ιστοσελίδων.

Το ερώτημα είναι το εξής: Έχουν κάνει οι ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ συμφωνίες με τον πανίσχυρο οικονομικό παράγοντα; Και αν ναι, τι περιλαμβάνουν;

Γράφει για παράδειγμα το radar.gr:

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει σας ενημερώνω εγκύρως, ότι αληθεύουν τα διάφορα σενάρια που εμφανίζουν κορυφαία επιχειρηματική οικογένεια που διαθέτει τεράστια δύναμη κρούσης και στα Μέσα Ενημέρωσης να είναι δυσαρεστημένη με την κυβέρνηση.

Και τούτο διότι θεωρεί πως η κυβέρνηση από την πρώτη κιόλας στιγμή, στηρίζει και προμοτάρει έτερη μεγάλη επιχειρηματική οικογένεια η οποία έχει αναλάβει την προώθηση του πιο εμβληματικού επενδυτικού σχεδίου της χώρας!

Επιπροσθέτως, η εν λόγω πανίσχυρη οικογένεια, φέρεται δυσαρεστημένη εκτός των άλλων με την κυβέρνηση, διότι πριν από σχετικά μικρό χρονικό διάστημα και με αφορμή την ενεργειακή κρίση, έπεσε στο τραπέζι του Μαξίμου η ιδέα πολιτικών και οικονομικών κύκλων να φορολογηθούν τα «υπερκέρδη» των πετρελαϊκών εταιριών!

Των ομίλων εκείνων δηλαδή, εμπορίας, παραγωγής και διύλισης πετρελαίου πίσω από τους οποίους βρίσκονταν οι ισχυρότερες επιχειρηματικές οικογένειες της χώρας!

Παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη επιχειρηματική οικογένεια κρατάει ανοιχτούς τους διαύλους με το Μαξίμου φροντίζει να εκφράζει με διάφορους τρόπους τη δυσαρέσκειά της.

Ένας εξ αυτών φέρεται να ήταν και ο τρόπος με τον οποίο χειρίσθηκε τηλεοπτικός σταθμός δικής της επιρροής, την υπόθεση των «παρακολουθήσεων»!

Βέβαια σε καμία περίπτωση ο συγκεκριμένος όμιλος δεν έχει σχέση με δήθεν σενάρια που έχουν στόχο την αποδόμηση της κυβέρνησης.

Διαβάστε και ένα ρεπορτάζ του newsbreak.gr:

Η επικοινωνιακή ομάδα του Μαξίμου χρησιμοποίησε φιλικά προσκείμενους δημοσιογράφους για να διαρρεύσει την φήμη ότι πίσω από το Νίκο Ανδρουλάκη κρύβεται μεγάλη επιχειρηματική οικογένεια της Ελλάδας, η οποία θέλει να γκρεμίσει τον Κυριάκο επειδή θεωρεί ότι αδικήθηκε από την διανομή των πόρων του ταμείο ανάκαμψης.

Η συγκεκριμένη επιχειρηματική οικογένεια μεσουρανεί στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες, ενώ έχει ισχυρή σχέση με τα ΜΜΕ. Θεωρείται μάλιστα παραδοσιακά ένα «φιλικό λιμάνι» για την παράταξη.
Προφανώς οι επικοινωνιολόγοι του Μαξίμου δεν αντιλήφθηκαν τι ακριβώς έκαναν, όταν άρχισαν να διαρρέουν την συγκεκριμένη θεωρία – κάποιοι επιμένουν ότι είναι θεωρία συνωμοσίας – με αποτέλεσμα η όλη ιστορία να τους γυρίσει μπούμερανγκ.
Μόλις τα νεαρά και ουρανοκατέβατά στελέχη του Κυριάκου Μητσοτάκη άρχισαν να επικοινωνούν με βουλευτές προκειμένου να τους διαβεβαιώσουν ότι πίσω από την συμπεριφορά του Νίκου Ανδρουλάκη κρύβεται η συγκεκριμένη οικογένεια, δημιουργήθηκε πανικός και τρόμος στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.
Δεν ήταν μάλιστα λίγοι αυτοί που ξεκίνησαν την προσπάθεια να έρθουν σε επαφή με κορυφαίο πολιτικό στέλεχος της Ν.Δ. που συνδέεται στενά με τον υποτιθέμενο «Ιαβέρη του Κυριάκου». Οι περισσότεροι φυσικά για να πιάσουν «στασίδι» για την επόμενη μέρα, αφού με την γκάφα του επικοινωνιακού επιτελείο του Κυριάκου, δημιουργήθηκε από το πουθενά, ισχυρός αντίπαλος πόλος εντός της Ν.Δ.
Παλαιό στέλεχος όμως της παράταξης που γνωρίζει πάρα πολύ καλά την ισχύ της συγκεκριμένης οικογένειας, είχε αντίθετη άποψη: Εάν ήθελαν όντως να τον ρίξουν, αυτή τη στιγμή ο Κυριάκος θα έψαχνε το κορδόνι για το αλεξίπτωτο…
Το αποτέλεσμα; Λογαριασμοί στο Twitter προσκείμενοι στην επικοινωνιακή ομάδα του Μεγάρου Μαξίμου, αρχίζουν μανιωδώς να διαγραφούν άρθρα…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ