«Ξεπλένει» και τον Μπένι ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

Πανελλήνια… συγκίνηση προκάλεσε η χαρμόσυνη είδηση ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αυτό το πολύτιμο εθνικό κεφάλαιο και αγλάισμα της εγχώριας πολιτικής σκηνής, παίρνει ευμενή μετάθεση για Στρασβούργο.

Διαβάστε όσα αποκαλυπτικά γράφει η εφημερίδα “δημοκρατία”:

Υστερα από πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος αναδεικνύεται σε δεινό κυνηγό ταλέντων, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, που απέτυχε θεαματικά σε όποιον πολιτικό τομέα καταπιάστηκε ως υπουργός, διορίζεται εκπρόσωπος της χώρας στην πομπώδη Επιτροπή των Επτά Σοφών του Συμβουλίου της Ευρώπης!

Στην ομάδα αυτή συμμετέχουν παγκοσμίου βεληνεκούς… ασημότητες, όπως οι πρώην πρωθυπουργοί της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ και της Σλοβακίας Ιβέτα Ραντίτσοβα, η πρώην ύπατη εκπρόσωπος της Ε.Ε. Φεντερίκα Μογκερίνι, η πρώην υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας Ινέ Μαρί Ερικσεν και ο πρώην πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Ανδόρας Ζοσέπ Νταλιερές Κοντίνα.

Με τι ακριβώς θα ασχοληθεί αυτή η επταμελής ομάδα, που απαρτίζεται, όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, από παροπλισμένες ανθυπομετριότητες, σαν πλουμιστά παγόνια, οι οποίες συμπληρώνουν τα ένσημά τους – με μια πλουσιοπάροχη αμοιβή ενδεχομένως; Θα… εισηγηθεί, πληροφορούμαστε, σχετικά «με τον ρόλο που καλείται να διαδραματίσει το Συμβούλιο της Ευρώπης, προωθώντας τους καταστατικούς σκοπούς του και τις ευρωπαϊκές αξίες, μέσα στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται από τη ρωσική εισβολή και τον πόλεμο στην Ουκρανία και μετά τον αποκλεισμό της Ρωσίας από τον οργανισμό, αλλά και την εκ μέρους της καταγγελία της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».

Στη Χαριλάου Τρικούπη, όπως εύκολα γίνεται κατανοητό, δεν πέταξαν και τη σκούφια τους με αυτή την εξέλιξη. Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που στο πρόσφατο συνέδριο του ΚΙΝ.ΑΛ. ο… υψιπετής Ευάγγελος, ο οποίος αρνείται θεωρητικώς την εμπλοκή με τα πολιτικά εγκόσμια, φιγουράριζε στην πρώτη σειρά των καθισμάτων, σαν μια θλιβερή υπόμνηση ενός παρελθόντος που προκάλεσε βάσανα και κακοτυχία στους περισσότερους Ελληνες, βυθίζοντας την ίδια στιγμή το κόμμα του στην ανυποληψία.

Κι όλα αυτά με το ξεθωριασμένο φωτοστέφανο της προσφοράς στον τόπο! Ο άνθρωπος αυτός, που στάθηκε μοιραίος για τα ασφαλιστικά ταμεία με το «κούρεμα» των ομολόγων, την… προσωρινή θεσμοθέτηση του ΕΝΦΙΑ, την πιο άνευρη και πλαδαρή συνταγματική αναθεώρηση με την εισαγωγή, συν τοις άλλοις, του επαγγελματικού ασυμβίβαστου των βουλευτών, και τη διατήρηση του νόμου περί (ακαταδίωκτης) ευθύνης υπουργών, θα μεταβεί τώρα να μεταλαμπαδεύσει στην Εσπερία τη σοφία του…

Ο διορισμός του έρχεται ως συνέχεια της προσπάθειας του Μαξίμου, όπως και με την περίπτωση της Αννας Διαμαντοπούλου για επικεφαλής του ΟΟΣΑ, και αποκαλύπτει αφενός την επίμονη προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να διεμβολίσει τον χώρο της… Κεντροαριστεράς -υπό τις ευλογίες του Σημίτη βεβαίως-, αφετέρου τις ηθικές αντοχές αυτών των στελεχών, που μεταποίησαν τις φτωχές τους δυνατότητες σε σημαία ευκαιρίας.

Ο διορισμός του Ευάγγελου δεν φαίνεται να ενθουσίασε τη Χαριλάου Τρικούπη, η οποία, όπως μαθαίνουμε, πληροφορήθηκε το γεγονός από τις εφημερίδες. Επισήμως, κανένας δεν θέλησε να σχολιάσει την είδηση, αλλά η δυσφορία δεν κρύβεται. Στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛ. έλεγαν τις προηγούμενες ώρες ότι το κόμμα τους δεν σχολιάζει ούτε θετικά ούτε αρνητικά τον διορισμό Βενιζέλου από τον Κ. Μητσοτάκη, σημειώνοντας με νόημα ότι τις ώρες αυτές το Κίνημα ασχολείται με τα μεγάλα προβλήματα, όπως η δεινή ακρίβεια και η τουρκική απειλή.

Μόνο ο Α. Λοβέρδος χάρηκε… «Ο Βενιζέλος, ενώ λείπει πολύ από το ελληνικό Κοινοβούλιο, είναι απαραίτητος για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Μπράβο!» έγραψε χαρακτηριστικά. Ποιος πανηγύρισε; Ο Φρουζής της Novartis…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ