Νέα αποκάλυψη – βόμβα Πολάκη για γαλάζιο βουλευτή και 4,3 εκατ. ευρώ – Αυτό δεν είναι κόμμα, είναι η Λερναία Ύδρα (pic)

Μετά την αποκάλυψη της απόπειρας εξασφάλισης 4,2 εκατομμυρίων ευρώ από τον Αναπτυξιακό του Κωνσταντίνου Μαραβέγια, ο Παύλος Πολάκης φέρνει στο φως την ύποπτη επιχειρηματική δραστηριότητα του βουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία, Ανδρέα Πάτση, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε… ξεχάσει να δηλώσει στο πόθεν έσχες του πέντε επιχειρήσεις.

Με την Λερναία Ύδρα ταύτισε την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Παύλος Πολάκης, σε μια ανάρτηση κόλαφο αναφορικά με την επιχειρηματική υπερδραστηριότητα στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Παύλος Πολάκης αναφέρεται ονομαστικά στον βουλευτή Γρεβενών, Ανδρέα Πάτση, χαρακτηρίζοντάς τον «μπουμπούκι» και «λεμονανθό», που σύμφωνα με τον ίδιο κάνει «εδώ και χρόνια τρελές business με τα δάνεια των τραπεζών».

Όπως αναφέρει ο Πολάκης, ο γαλάζιος βουλευτής φαίνεται να «έφτιαξε το 2010 με έναν Κύπριο την εταιρεία ειδικού σκοπού ΠΛΑΤΩΝ Α.Ε Τιτλοποιήσεων Απαιτήσεων, με μετοχικό κεφάλαιο μόλις 60.000€», ενώ το 2011 αγόρασε «μέσω της εταιρείας δάνεια από την Τράπεζα Πειραιώς ύψους 62.771.892 ευρώ, αντί συνολικού τιμήματος 4.300.000 ευρώ, τα οποία μάλιστα πληρώθηκαν με τραπεζική κατάθεση στην Πειραιώς».

Όπως σημειώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η εν λόγω εταιρία «δεν έχει δημοσιεύσει ποτέ Ισολογισμούς στο ΓΕΜΗ, ώστε να φαίνονται οι εισροές και εκροές της και άρα η πορεία του χρήματος που διακινεί και διαχειρίζεται».

Στη συνέχεια ο Παύλος Πολάκης παραθέτει μια σειρά ερωτήσεων «γιατί κύριε Πάτση;», διερωτάται. «Που και πώς βρήκε η εταιρεία του Πάτση 4 και πλέον εκατομμύρια για να αγοράσει τα δάνεια από την Πειραιώς; Πόσα χρήματα έχει εισπράξει η εταιρεία του Πάτση από τα δάνεια των 63.000.000 € που έχει αγοράσει; Πλειστηριασμούς έχει κάνει;», προσθέτει παραθέτοντας τους προβληματισμούς τους.  «Στο τελευταίο ΔΣ της εταιρείας του που δημοσιεύτηκε στο ΓΕΜΗ και έληγε το 2021, ο Πάτσης δεν έχει αντικατασταθεί. Νόμιμο είναι, ηθικό είναι; Εν ενεργεία βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου να είναι στο ΔΣ εταιρίας που κάνει πλειστηριασμούς και εισπράττει από δάνεια που δάνεια που αγόρασε στο ένα δέκατο της αξίας τους;», συμπληρώνει εξοργισμένος.

«Σύμφωνα με το νόμο λοιπόν, ο κύριος αυτός παραμένει μέχρι σήμερα στην εταιρεία, μέχρι να δημοσιευτεί κάτι νεότερο. Τυχαίο που δεν έχει δημοσιευτεί;
Κύριε Πάτση θα μιλήσετε ή θα το παίξετε κι εσείς ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ…; Και μην μας πείτε ότι πράξατε νόμιμα (παρά τα τόσα κενά που έχουν οι δημοσιεύσεις της εταιρείας σας). Πείτε μας για το πώς αντιλαμβάνεστε το “ηθικόν” ως βουλευτής. Πείτε μας πόσοι από τους ψηφοφόρους σας στα Γρεβενά (που δεν γνώριζαν την δράση της εταιρείας σας) είναι μέσα στους καταλόγους των δανειοληπτών που αγόραζατε τα δάνειά τους! Περιμένουμε απαντήσεις από τον Ανδρέα Πάτση και την κυβέρνηση της ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΕ. Εν τω μεταξύ, οι δανειολήπτες τρέμουν μήπως χάσουν το σπίτι τους στον πλειστηριασμό! Κάποιοι μάλιστα τον έχουν ψηφίσει κιόλας… To be continued… Υγ όλα τα αποδεικτικά στοιχεία αυτών που λέω στις φωτογραφίες που ακολουθούν», έκλεισε την ανάρτησή του.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....