Κόλαφος για τον Μητσοτάκη η έκθεση της Ομάδας Εργασίας του ΟΟΣΑ για τη δωροδοκία

Η έκθεση της Ομάδας Εργασίας του ΟΟΣΑ για τη δωροδοκία, αξιολόγησε και διατύπωσε συστάσεις σχετικά με την εφαρμογή και την επιβολή από την Ελλάδα της Σύμβασης για την καταπολέμηση της δωροδοκίας ξένων δημοσίων αξιωματούχων στις διεθνείς επιχειρηματικές συναλλαγές και των σχετικών μέσων.

Σε αυτή την έκθεση περιλαμβάνεται και ένα μεγαλοπρεπέστατο «χαστούκι» στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη αναφορικά με τους προστατευόμενους μάρτυρες και την προστασία τους από αντίποινα!

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ η χώρα μας καλείται να εφαρμόσει το πλαίσιο λειτουργίας και προστασίας των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος και να ενισχύσει τις προσπάθειές της για την προστασία αυτών «που υπόκεινται σε ακατάλληλη επιρροή από ανησυχίες πολιτικής φύσης».

Διαβάστε ακόμα: Ή στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας δεν ξέρουν αγγλικά, ή…

Αναφέρεται χαρακτηριστικά και μεταξύ άλλων, στην έκθεση:

«… προτρέπει την Ελλάδα να εφαρμόσει νέα νομοθεσία για τους καταγγέλλοντες, να παρέχει σαφή και ολοκληρωμένη προστασία από αντίποινα στους καταγγέλλοντες δωροδοκίας αλλοδαπών. Η Ελλάδα πρέπει επίσης να ευαισθητοποιήσει τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα σχετικά με τη δωροδοκία από το εξωτερικό για να αυξήσει την ανίχνευση …

Στα τέλη του 2020, η Ελλάδα συγχώνευσε την εξειδικευμένη Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς στη νέα Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος και η Ομάδα Εργασίας θα παρακολουθήσει στενά τις προσπάθειές της για τη βελτίωση της έρευνας και της δίωξης υποθέσεων δωροδοκίας αλλοδαπών.

Στο πλαίσιο αυτό, η ομάδα εργασίας τονίζει τη σημασία της ενίσχυσης των διασφαλίσεων για την προστασία των αλλοδαπών διαδικασιών δωροδοκίας που υπόκεινται σε ακατάλληλη επιρροή από ανησυχίες πολιτικής φύσης».

Με νωπές ακόμα τις προσπάθειες κυβερνητικού εκφοβισμού των προστατευόμενων μαρτύρων στο σκάνδαλο Novartis, η σύσταση αυτή του ΟΟΣΑ έρχεται να εκθέσει ακόμα περισσότερο τη χώρα μας.

Μάλιστα, παρότι δεν κατονομάζεται η Novartis, η έκθεση κάνει αναφορά στο σκάνδαλο (και όχι φυσικά σε σκευωρία που «ανακάλυψε] το Μαξίμου), τονίζοντας πως «υπάλληλοι ελληνικής θυγατρικής εταιρείας φέρονται να δωροδοκούσαν πολλούς δημοσίους λειτουργούς αλλά και ιδιώτες προκειμένου να αυξηθεί η πώληση φαρμακευτικών προϊόντων», με καταγγελίες που προέκυψαν από δύο προστατευόμενους μάρτυρες στις ΗΠΑ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...