Θύελλα για τα 2.250.000 ευρώ που έδωσε ο Μητσοτάκης σε εταιρεία δημοσκοπήσεων που δείχνει τη ΝΔ να σαρώνει

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή δημοσίευμα που αποκαλύπτει ότι πρόσωπα της Opinion Poll φέρεται να έχουν λάβει (ή να αναμένουν να λάβουν) 2.252.043,96 ευρώ από την κυβέρνηση, περιφερειάρχες και δημάρχους.

«Οι αποκαλύψεις σήμερα της Αυγής για το τρίγωνο διαπλοκής δημοσκοπικών εταιρειών, επιχειρήσεων συνδεδεμένες με αυτές και ‘κράτους Μητσοτάκη’ είναι αποκαλυπτικές για τον τρόπο που επιχειρείται τα τελευταία χρόνια η χειραγώγηση της κοινής γνώμης», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Σε ανακοίνωσή του με τίτλο «Πάρτι διασπάθισης δημοσίου χρήματος με 2,3 εκ απευθείας αναθέσεις σε εκλεκτό δημοσκόπο του Μητσοτάκη», τονίζει ειδικότερα ότι «η εταιρεία δημοσκοπήσεων ‘Opinion Poll’ η οποία πέφτει μονίμως έξω στις εκτιμήσεις της, προωθώντας πάντα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, συνδέεται με εταιρείες που τα τελευταία δύο χρόνια έχουν σαρώσει τα δημόσια έργα». Επιπλέον σχολιάζει ότι «ο Διευθυντής Ερευνών και Επικοινωνίας της ‘Opinion Poll’ κ. Ζούπης, δε, προσφέρει τις υπηρεσίες του ως προσωπικός λιβελογράφος του Αλέξη Τσίπρα, και του ΣΥΡΙΖΑ εν γένει».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «συγκεκριμένα, πέντε εταιρείες που συνδέονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο με την ‘Opinion Poll’ έχουν λάβει τα εξής ποσά δημοσίου χρήματος:

– Δήμοι 1.120.357,96 Euro

– Φορείς υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής 886.464,57 Euro

– Περιφέρειες 167.706,93 Euro».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλά για «κανονικό πάρτι διασπάθισης δημοσίου χρήματος που βγαίνουν από την τσέπη των φορολογούμενων πολιτών προκειμένου να ευνοηθεί προσωπικά ο ‘Μωυσής’ Κυριάκος Μητσοτάκης». Υπογραμμίζει ότι αναμένει την «άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης και της ΣΕΔΕΑ γι’ αυτό το πλιάτσικο που αποτελεί ντροπή για το σύνολο των δημοσκόπων και πολιτικών επιστημόνων της χώρας».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...