Η πρώτη αντίδραση του Κατάρ για το σκάνδαλο διαφθοράς που εμπλέκεται η Καϊλή

Η πρώτη αντίδραση του Κατάρ για το σκάνδαλο διαφθοράς που κλονίζει το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, έρχεται σήμερα, δύο ημέρες αφότου ξέσπασε, μέσω της επίσημης ανακοίνωσης της αντιπροσωπείας του εμιράτου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε η αντιπροσωπεία του Κατάρ στην Ε.Ε., γίνεται λόγος για «αβάσιμη και σοβαρά παραπληροφορημένη» σύνδεση της χώρας με την υπόθεση. «Το Κράτος του Κατάρ απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε προσπάθεια σύνδεσής του με κατηγορίες για ανάρμοστη συμπεριφορά. Κάθε σύνδεση της καταριανής κυβέρνησης με τους αναφερόμενους ισχυρισμούς είναι αβάσιμη και σοβαρά παραπληροφορημένη», αναφέρει η ανακοίνωση, τονίζοντας ότι «το Κράτος του Κατάρ λειτουργεί πλήρως συμμορφωμένο με τους διεθνείς νόμους και κανονισμούς».

Θυμίζουμε πως το σκάνδαλο ξέσπασε την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, φέρνοντας στο φως πληροφορίες ότι, Βέλγοι ερευνητές, που έδρασαν υπό καθεστώς άκρας μυστικότητας, υποπτεύονταν επί σειρά μηνών ότι μια χώρα του Κόλπου επηρέαζε τις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πληρώνοντας σημαντικά χρηματικά ποσά ή προσφέροντας σημαντικά δώρα σε τρίτους με πολιτική θέση ή/και σημαντική στρατηγική θέση εντός αυτού του οργάνου. Αργότερα έγινε γνωστό ότι επρόκειτο για το Κατάρ.

Οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες, με την Εύα Καϊλή να τίθεται άμεσα υπό κράτηση από τις αρχές και σήμερα να ανακοινώνεται η προφυλάκιση της ίδιας, όπως και του συντρόφου της, οι οποίοι και κατηγορούνται, μαζί με ακόμη δύο άτομα, για «συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και διαφθορά». Η ευρωβουλευτής διεγράφη «εν ριπή οφθαλμού» από το ΠΑΣΟΚ, ενώ ανεστάλησαν οι αρμοδιότητές της στο ευρωκοινοβούλιο, στο οποίο ήταν αντιπρόεδρος.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...