Η ΝΔ επισφραγίζει την κατεδάφιση του κατηγορητηρίου που έστησε στην Προανακριτική για τον Νίκο Παππά (vid)

Στην Ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα της πλειοψηφίας της Προανακριτικής που κατέληξε σε φιάσκο. Μυστική ψηφοφορία μετά τη λήξη της συνεδρίασης
Με άδεια τα κυβερνητικά έδρανα ξεκίνησε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το πόρισμα της Προανακριτικής για τον Νίκο Παππά και τις τηλεοπτικές άδειες ενώ μετά τη λήξη της συνεδρίασης θα διεξαχθεί μυστική ψηφοφορία.


Προσερχόμενος στη συνεδρίαση ο Νίκος Παππάς με δήλωσή του επεσήμανε ότι σήμερα επισφραγίζεται το γεγονός ότι η ίδια η Νέα Δημοκρατία κατεδαφίζει το κατηγορητήριο, το οποίο έστησε εναντίον μου και εναντίον μας, επεσήμανε με δήλωσή του ο Νίκος Παππάς.

Όπως υπογράμμισε «για πρώτη φορά στην κοινοβουλευτική ιστορία, οι ίδιοι οι κατήγοροι αποσύρουν το θεμέλιο, αποσύρουν τον πυρήνα του κατηγορητηρίου.


Είναι μία μέρα δικαίωσης, μια μέρα κατά την οποία το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του πρέπει να βγάλει συμπεράσματα».

Επισημαίνεται ότι το πόρισμα της πλειοψηφίας στην Προανακριτική ήταν ομολογία φιάσκου αφού δεν υπάρχουν ούτε ενδείξεις για την τέλεση αδικήματος.

Η Προανακριτική κατέληξε σε κόλαφο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία καθώς κατά τη διάρκεια των εργασιών απεδείχθη ότι καμία απολύτως αξιόποινη πράξη δεν τελέστηκε κατά τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, ούτε καν σε επίπεδο ενδείξεων.

Οι καταθέσεις των μαρτύρων στην Επιτροπή, τα έγγραφα που κατατέθηκαν κατά τη διαδικασία ή είδαν το φως της δημοσιότητας την ίδια περίοδο «αποκάλυψαν το σαθρό των επιχειρημάτων της Ν.Δ., καθώς και την πολιτική στόχευση της κυβέρνησης Μητσοτάκη», επισημαίνουν κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ