«Δωροδοκήθηκαν πολιτικοί…» – Πολιτικό σεισμό προκαλούν οι ραγδαίες εξελίξεις στο σκάνδαλο Novartis

Του Χρήστου Κυμπιζή

Και εκεί που φαινόταν πως η διερεύνηση του σκανδάλου της Novartis είχε λασπώσει, ήρθε η ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος σε βάρος του αντεισαγγελέα Αγγελή για να βάλει ξανά φωτιά στην υπόθεση.

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε κατόπιν μήνυσης που είχε καταθέσει η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Το αδίκημα αφορά την καταγγελλόμενη άρνηση του Ιωάννη Αγγελή να παραλάβει ένα USB στικάκι από τις Αμερικανικές Αρχές στη Βιέννη. Αυτό λέγεται πως είχε πληροφορίες για ύποπτο λογαριασμό συγγενικού προσώπου ενός εκ των πολιτικών, που βρισκόταν στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης για το σκάνδαλο.

Για «πολιτική δίωξη» μιλά ο Αγγελής

«Δηλώνω ότι δεν πρόκειται να υποκύψω στις όποιες πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες» αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο κ. Αγγελής, σημειώνοντας ότι η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του είναι καταχρηστική. Μάλιστα, σε επιστολή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα, ζητεί ακρόαση πριν ληφθεί απόφαση για την άσκηση ή όχι πειθαρχικής δίωξης σε βάρος του.

Πολιτική κόντρα

Το όνομα του πολιτικού για τον οποίον φαίνεται πως είχαν στοιχεία οι Αμερικάνοι είναι γνωστό στα πολιτικά και στα δημοσιογραφικά γραφεία… Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τη ΝΔ να αποκαλύψει το όνομα του, κάτι που προκαλεί αμηχανία στο κυβερνών κόμμα, το οποίο απαντά λακωνικά πως δεν επιθυμεί να παρέμβει στη Δικαιοσύνη…

Το ρεπορτάζ λέει πως στη ΝΔ ήταν σχεδόν ανακουφισμένοι με την εξέλιξη της υπόθεσης μετά την παραπομπή Παπαγγελόπουλου στο ειδικό δικαστήριο… Όμως η δίωξη για τον Αγγελή έφερε αναστάτωση, καθώς αφενός κινδυνεύει να γκρεμιστεί το αφήγημα της σκευωρίας (αν τελικά αποδειχθεί πως οι Αμερικάνοι έχουν επιβαρυντικά στοιχεία για γαλάζιο υπουργό) και αφετέρου η ΝΔ κινδυνεύει να κατηγορηθεί για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη (αν αποδειχθεί ότι ένα ανώτατος δικαστικός λειτουργός επιχείρησε να προστατεύσει τον εν λόγω υπουργό).

Ποιος ενημέρωσε τη ΝΔ;

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra και στον Γιώργο Μελιγγώνη, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είπε πως στην επίμαχη συνάντηση στη Βιέννη συμμετείχαν τρεις πλευρές: Το FBI, η Ελένη Τουλουπάκη και ο Ιωάννης Αγγελής.

O πρώην υπουργός αποκάλυψε πως κάποιος από αυτούς τους τρεις ενημέρωσε τη ΝΔ πως υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία που αφορούν Έλληνα πολιτικό! Υπενθυμίζεται πως η Ελένη Τουλουπάκη διώκεται από τη ΝΔ…

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αποκάλυψε πως η πληροφορία για την άρνηση του Αγγελή να παραλάβει το στικάκι από το FBI διέρρευσε στα ΜΜΕ από την ίδια τη ΝΔ!

Ο ίδιος υποστήριξε πως έχει δεχθεί εκβιασμό «να δώσει τον Τσίπρα» για να γλιτώσει τον εαυτό του… «Θα τα πω στην ώρα τους όλα αυτά» επισήμανε και τόνισε πως στο άμεσο μέλλον θα έρθουν και άλλες αποκαλύψεις.

«Δωροδοκήθηκαν πολιτικοί»

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha είπε πως έχει αποδείξεις ότι δωροδοκήθηκαν πολιτικοί:

«Τις αποδείξεις τις έχω από τότε που έκαναν το ολέθριο λάθος να κάνουν προκαταρκτική επιτροπή σε βάρος μου. Πήρα αντίγραφα της δικογραφίας από την Επιτροπή…ξεπλύματος, ξέρετε, αυτή την προκαταρκτική, την “μπουγάδα”. Υπάρχουν, λοιπόν, μέσα έγγραφα, τα οποία αλλιώς δεν θα μπορούσα να τα έχω, που αναφέρονται σε ονόματα πολιτικών, σε ποσά (…). Μιλάω για τα απόρρητα έγγραφα του FBI που υπάρχουν στη δικογραφία και τα οποία μόλις πάω στον φυσικό μου δικαστή που εμπιστεύομαι, θα τα κάνω φέιγ βολάν… Και θα δουν τότε οι θρασύδειλοι, οι εκδικητικοί, οι άθλιοι σκευωροί…»

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η συγκεκριμένη υπόθεση, η οποία έχει ζημιώσει πολύ τον ελληνικό λαό ούτε τελείωσε, ούτε ξεχάστηκε. Έχει πολλά επεισόδια ακόμα μέχρι να βρεθεί η άκρη του νήματος. Και οι τελευταίες εξελίξεις, ίσως έχουν κάνει κάποιους να μην …κοιμούνται και τόσο ανάλαφρα…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Η στιγμή που η Ράνια Τζίμα «κατάπιε τη γλώσσα της» με τον Στέφανο Κασσελάκη (vid)

Δείτε τι συνέβη στον τηλεοπτικό αέρα του Mega Channel...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...