Δεν θα αποφύγει τον έλεγχο για τη χρηματοδότηση ΜΜΕ και τις σχέσεις με εταιρείες δημοσκοπήσεων

Πολλαπλά μηνύματα προς την κυβέρνηση πως δεν θα αποφύγει τον έλεγχο από τις αρμόδιες αρχές τόσο για τη χρηματοδότηση Μέσων Ενημέρωσης όσο και για τις σχέσεις της με συγκεκριμένες εταιρίες δημοσκοπήσεων στέλνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Η παραίτηση του ακροδεξιού Σεμπάστιαν Κουρτς από την αυστριακή Καγκελαρία επειδή μοίρασε 1 εκατομμύριο κρατικό χρήμα σε στημένες δημοσκοπήσεις και δημοσιεύματα επαναφέρει το… αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για έλεγχο της γνωστής λίστας “Πέτσα” αλλά και για απευθείας αναθέσεις ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ χωρίς διαφάνεια και έλεγχο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ανακινεί και το θέμα της εταιρείας δημοσκοπήσεων Opinion Poll καθώς σύμφωνα με έγγραφα που κατέθεσε στη Βουλή, ο ιδιοκτήτης της μέσω άλλης εταιρίας συνδεδεμένης με τη δημοσκοπική έλαβε τρεις απευθείας αναθέσεις συνολικού ύψους 270.000 ευρώ από το Δημόσιο για έργο η σκοπιμότητα του οποίου τίθεται εν αμφιβόλω. Σημειωτέον πως για τη συγκεκριμένη υπόθεση η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ζητήσει την σύγκληση της Επιτροπής Διαφάνειας της Βουλής, ωστόσο το αίτημα απορρίφθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία και ο έλεγχος μπλόκαρε.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα επανέλθει στο αίτημα για σύγκλιση της επιτροπής Διαφάνειας ώστε να διακριβωθούν ενδεχόμενες σχέσεις της εταιρίας με την κυβέρνηση. “Ό,τι και να κάνει ο κ. Μητσοτάκης δεν θα καταφέρει να αποφύγει τον έλεγχο από τις αρμόδιες αρχές, όπως δεν τα κατάφερε και ο επιστήθιος φίλος του, κ. Κουρτς” τονίζει η Κουμουνδούρου δείχνοντας τις διαθέσεις της.

Η παραίτηση Κουρτς έδωσε τη δυνατότητα στον Αλέξη Τσίπρα να υπενθυμίσει την προσωπική του σχέση με τον Κ. Μητσοτάκη αλλά και το γεγονός πως τον προηγούμενο Μάιο ο παραιτηθείς Καγκελάριος βραβεύτηκε με το βραβείο “Ελευθερίας των ΜΜΕ” με την πανηγυρική ομιλία να εκφωνείται από τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αφού αναφέρεται στην κατάληξη Κουρτς που κατηγορήθηκε για προσπάθεια χειραγώγησης των ΜΜΕ σημειώνει με ανάρτησή του πως ο κ. Μητσοτάκης “συνεχίζει να απολαμβάνει τον τίτλο του Μωυσή και του τσιτάχ από εγχώρια ΜΜΕ που έχουν λάβει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από την λίστα Πέτσα. Διερωτάται μάλιστα αν “η Ελλάδα είναι μία “μικρή Αυστρία του Κουρτς” για να σχολιάσει πως το “πιθανότερο είναι ότι η Αυστρία του Κουρτς είναι “μία μικρή Ελλάδα του Μητσοτάκη και του πλέγματος της διαφθοράς που έχει δημιουργήσει γύρω του”.

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάνουν λόγο για “ζήτημα δημοκρατίας και δικαιοσύνης” ενώ και ο ίδιος ο πρόεδρος του παρατηρεί με νόημα: “Στην Αυστρία οι θεσμοί λειτούργησαν, αφού η δικαιοσύνη κινήθηκε άμεσα, μόλις τα δημοσιεύματα περί διαφθοράς είδαν το φως της δημοσιότητας. Στην Ελλάδα, εκκωφαντική σιωπή”.

ΠΗΓΗethnos.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ