«Για να μην πάμε όλοι φυλακή…» – Θλιβερός και αδύναμος ο Μητσοτάκης υπέκυψε στις πιέσεις του «κόμματος Novartis»

Στο υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης έξαλλος ο Άδωνις Γεωργιάδης, και συνεπικουρούμενος από τους Μάκη Βορίδη και Θανάση Πλεύρη (πρωτοπαλίκαρα του Αντώνη Σαμαρά παλιότερα), ζήτησε την απόσυρση ρύθμισης για τους προστατευόμενους μάρτυρες, που ήταν σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, «για να μην πάμε όλοι φυλακή», όπως είπε. Και ο πρωθυπουργός υπέκυψε!

Όπως γράφει η εφημεριδα Δημοκρατία, η ρύθμιση που παρουσιάστηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα προέβλεπε αυξημένη προστασία στα πρόσωπα «που αναφέρουν παραβιάσεις του ενωσιακού και εθνικού δικαίου και αφορούν το δημόσιο συμφέρον και τη διαφάνεια στις διαδικασίες λήψης δημόσιων αποφάσεων και συναφών θεμάτων».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, παρά τις φωνές του Αδωνη, προσπάθησε να εξηγήσει ότι πρόκειται για ενσωμάτωση κοινοτικής οδηγίας (η 2019/1937) και ότι δέχεται πιέσεις από τη διεθνή διαφάνεια. Μάταια! Ο Άδωνις συνέχισε να αντιδρά και να φωνάζει, λέγοντας: «Εάν το περάσουμε αυτό, θα πάμε όλοι φυλακή»! Εκεί ακριβώς παρενέβη ο πρωθυπουργός. «Ασ’ το, Κώστα, δεν είναι ώρα τώρα» είπε στον κ. Τσιάρα! Σημειώνεται ότι, αν δεν νομοθετηθεί η οδηγία, η χώρα θα πληρώσει πρόστιμο και ο πρωθυπουργός θα πρέπει να απαντήσει ποιος θα το πληρώσει, ο λαός ή το «κόμμα Novartis»!

Νωρίτερα ο Μ. Βαρβιτσιώτης παρουσίασε έκθεση με ευρωπαϊκές επικρίσεις για τον φόνο του Γ. Καραϊβάζ προκαλώντας πάλι την οργή των… γνωστών υπουργών, που αναφέρθηκαν σε «εφημερίδες που δεν είναι φιλικές»! Αραγε τι σχέση έχει αυτό το θέμα με έναν φόνο;
Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εμμέσως πλην σαφώς, επιβεβαίωσε το επεισόδιο. «Δεν υπήρξε καμία ένταση. Στα υπουργικά συμβούλια υπάρχει εκτεταμένη και αναλυτική συζήτηση, με όλους να καταθέτουν τις απόψεις τους. Πρόκειται για την υποχρέωση ενσωμάτωσης μιας κοινοτικής οδηγίας, η οποία εγκρίθηκε και θα κατατεθεί στη Βουλή, σύμφωνα με τον κυβερνητικό προγραμματισμό, στην ώρα της…» είπε.

Χθες έξι βουλευτές που καταγράφονται ως σαμαρικοί κατέθεσαν ερώτηση-πάσα στη Βουλή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης για το γεγονός ότι η αντιεισαγγελέας Εφετών και πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη μίλησε ενώπιον ομάδας μελών του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατόπιν πρωτοβουλίας της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Ζητούν από τον υπουργό να μάθουν «αν ήταν ενήμερα τα δικαστικά όργανα διοίκησης της Δικαιοσύνης για την κλήση και εμφάνιση της κυρία Τουλουπάκη σε ομάδα του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αν έχει υποπέσει σε νέα πειθαρχικά παραπτώματα, πώς αντιδρά η κυβέρνηση στα “όσα πρωτοφανή” ισχυρίστηκε». Ακόμα ρωτούν «πώς είναι δυνατόν να ασκεί ακωλύτως τα καθήκοντά της και να μην έχει τεθεί σε προσωρινή αργία» και πόσο ακόμη «θα διατηρηθεί το πέπλο προστασίας των ψευδομαρτύρων» (ερωτώντες είναι οι Χρυσομάλλης Μιλτιάδης, Ακτύπης Διονύσιος, Βαρτζόπουλος Δημήτριος, Γιαννάκης Στέργιος, Μπαραλιάκος Ξενοφών, Βλάσης Κωνσταντίνος).

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...