Βρομιά και δυσωδία: Πως τα βρήκαν ο Μητσοτάκης με τον Μαρινάκη – Ο ρόλος της Ντόρας και πανίσχυρων επιχειρηματιών και ο αυτοδιασυρμός Ανδρουλάκη (pic)

Βρομιά και δυσωδία, συμφωνίες κάτω από την επιφάνεια της νομιμότητας και μακριά από τις δημοκρατικές διαδικασίες, αυτό χαρακτηρίζει το διαπλεκόμενο πολιτικό και επιχειρηματικό σκηνικό των τελευταίων ημερών. Αλισβερίσι επιπέδου μαφιόζικων συναλλαγών, με εκβιασμούς και αλληλοκατηγορίες στο φόντο των παράνομων παρακολουθήσεων. Βρόμα και δυσωδία, που προκαλούν αηδία στους πολίτες, οι οποίοι προσπαθούν να βρουν τρόπους να ξεπεράσουν τα προβλήματα της καθημερινότητας, με τα οποία η κυβέρνηση ασχολείται μόνο επικοινωνιακά και όχι πραγματικά. Μέσα σε αυτήν την κατάσταση δεν προκαλεί απορία η αλλαγή στάσης του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος μοιάζει να ακολουθεί κατά γράμμα τις ράγες του συστήματος εξουσίας.

Διαβάστε τι αποκαλύπτει η εφημερίδα Δημοκρατία:

Επί δύο Σαββατοκύριακα, και μόλις έγινε γνωστό ότι το σύστημα του Μαξίμου που ήταν υπεύθυνο για τις παράνομες παρακολουθήσεις πολιτικών, επιχειρηματιών, δημοσιογράφων είχε πιάσει στα δίχτυα και τον Βαγγέλη Μαρινάκη, δύο από τις εφημερίδες του ομίλου του, «Τα Νέα» και «Το Βήμα», έσερναν τον χορό των αποκαλύψεων κατά του Μητσοτάκη, προκαλώντας σεισμό στο πολιτικό τοπίο με τη μεταστροφή αυτή. Ακολουθώντας την ίδια τακτική και τα υπόλοιπα ΜΜΕ του Β. Μαρινάκη έκαναν επιθέσεις κατά της κυβέρνησης για όλα τα θέματα. Ξαφνικά εφημερίδες, τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί του Μαρινάκη «πλημμύρισαν» από αντιπολιτευτικά ρεπορτάζ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης την προηγούμενη εβδομάδα στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 φωτογράφισε τον Μαρινάκη, κάνοντας λόγο για συμφέροντα που τον πολεμούν. Τα ίδια υποστήριξε και τη Δευτέρα που πέρασε, στη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας της Ν.Δ., κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που έμοιαζε περισσότερο με παραλήρημα.

Αυτές τις δύο εβδομάδες έγιναν προσπάθειες από τα μεγάλα μέσα για να επέλθει ανακωχή μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων πλευρών. Η συνάντηση που είχαν Μητσοτάκης και Μαρινάκης στο Μέγαρο Μαξίμου, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, «κάηκε» από το πέναλτι που δόθηκε στο ντέρμπι ΠΑΟ – Ολυμπιακός. Επιχειρηματίες και Ντόρα Μπακογιάννη, οι διαμεσολαβητές μεταξύ Μητσοτάκη και Μαρινάκη. Η προσπάθειά τους μάλλον έπιασε τόπο, καθώς από χθες προκύπτει ότι με εντολή του Βαγγέλη Μαρινάκη στους επικεφαλής των ΜΜΕ που του ανήκουν άρχισαν να πέφτουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης.

Πόσο θα διαρκέσει;
Το ερώτημα είναι τι πήρε ως εγγύηση ο Μαρινάκης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τι του υποσχέθηκε για να σταματήσει τις επιθέσεις. Επίσης, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε πόσο θα διαρκέσει αυτή η ανακωχή.

Η Ντόρα Μπακογιάννη έχει αναλάβει τον ρόλο της διαμεσολαβήτριας σε δύο επίπεδα. Και στο επιχειρηματικό και στο πολιτικό. Η «Καθημερινή» έγραψε ότι συναντήθηκε με τον Κώστα Καραμανλή στο γραφείο του στην Παναγή Κυριακού. Προσπάθησε η κυρία Μπακογιάννη να γεφυρώσει τις διαφορές του πρώην πρωθυπουργού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να μη δυναμιτίσει εκ νέου την ήδη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, αλλά και το κόμμα της Ν.Δ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...