Αποκάλυψη Le Soir δίνει νέα διάσταση στο σκάνδαλο: Το άγνωστο τηλεφώνημα Καϊλή στην Αρενά – «Της είπα να ηρεμήσει»

Η Le Soir δίνει νέα διάσταση στο σκάνδαλο Qatargate, παρουσιάζοντας σε νέο δημοσίευμά της «τους επικίνδυνους δεσμούς της Μαρί Αρενά», προχωρώντας στην αποκάλυψη για το τηλεφώνημα της Εύας Καϊλή προς τη Βελγίδα ευρωβουλευτή μετά τη σύλληψη του συντρόφου της. Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Σύμφωνα με τη Le Soir, Αρενά και Παντσέρι είχαν ανταλλάξει μεταξύ τους 389 τηλεφωνήματα σε διάστημα περίπου 10 μηνών, από τον Δεκέμβριο του 2021 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022.

Παράλληλα, καταγράφεται η συνομιλία της Μαρί Αρενά με την Εύα Καϊλή, όταν η δεύτερη προσπαθούσε να έρθει σε επικοινωνία με τους ευρωβουλευτές μετά τη σύλληψη του συντρόφου της. Επικοινωνία που επιβεβαιώνει η ίδια η Βελγίδα ευρωβουλευτής.

«Μου τηλεφώνησε η Εύα Καϊλή. Ήμουν σε συνέδριο. Δεν καταλάβαινα τι μου έλεγε. Της είπα να ηρεμήσει μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Υποθέτω πως απευθύνθηκε στους Ευρωβουλευτές της πολιτικής της ομάδας» αναφέρει το άρθρο για την Εύα Καϊλή η οποία βρισκόταν σε κατάσταση πανικού.

Παράλληλα, η Αρενά χαρακτήρισε ως «επαγγελματική φιλία» τη σχέση της με τον Αντόνιο Παντσέρι, τον οποίον είχε αντικαταστήσει στην Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Υπενθυμίζεται ότι αν και υπήρξαν δημοσιεύματα περί αιτήματος για την άρση της ασυλίας της, εν τέλει η εντολή δόθηκε μόνο για τους Μαρκ Ταραμπελά και Αντρέα Κοτσολίνο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ