Ανήσυχος ο (υποψιασμένος) δημοκρατικός κόσμος για την κυοφορούμενη συμμαχία (της ντροπής) Τσίπρα με Μαρινάκη – «Περασμένα, ξεχασμένα» για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ;

Periodista

Θα το επαναλαμβάνουμε για όσο χρειαστεί. Τις κυβερνήσεις τις ρίχνει ο λαός και όχι τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Στην Ελλάδα εδώ και δεκατίες, τα επιχειρηματικά συμφέροντα, είτε πρόκειται για τους μεγαλοεκδότες στα τέλη της δεκαετίας του 1980, είτε για τη διαπλοκή, όπως τη γνωρίσαμε από τα χρόνια τα παλιά στην δεκαετία του 1990, είτε για τους νταβατζήδες στην αυγή του αιώνα που διανύουμε, είτε σήμερα με τους ολιγάρχες της νέας εποχής, επιχειρούν άλλοτε με επιτυχία, άλλοτε όχι, να ρυθμίσουν την πολιτική ζωή του τόπου, όχι με γνώμονα τη σταθερότητα, όχι με γνώμονα το κοινό καλό, αλλά με γνώμονα τα συμφέροντά τους, τα οποία έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τα συμφέροντα του λαού.

Ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο πια. Έχει αντιληφθεί εδώ και καιρό ότι κάτι συμβαίνει ανάμεσα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και τον ολιγάρχη – κουμπάρο της οικογένειας Μητσοτάκη, Βαγγέλη Μαρινάκη. “Τα έχουν (ξανα)βρεί;”, ρωτούν με αγωνία χιλιάδες υποψιασμένοι δημοκρατικοί πολίτες.

Από χθες που ο Βαγγέλης Μαρινάκης ξεκίνησε… ανένδοτο κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη – την οποία βοήθησε να ανέβει στην εξουσία με λυσσαλέο πόλεμο κατά του ίδιου του Τσίπρα- παραπλανημένοι συμπολίτες μας πανηγυρίζουν επειδή, λέει, ο ολιγάρχης του Πειραιά θα ρίξει τον Μητσοτάκη. Πανηγυρίζουν δηλαδή με την πιθανότητα ένας ισχυρός οικονομικός παράγοντας να αλλάξει τους πολιτικούς συσχετισμούς, επειδή η αντιπολίτευση και συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν ανικανότητα να το κάνουν.

Εμείς, με μεγάλη θλίψη, έχουν διαπιστώσει και επισημάνει την σύμπλευση του Τσίπρα με τον Μαρινάκη. Και αν ο Αλέξης θεωρεί όσα είχαν συμβεί “περασμένο ξεχασμένα” δεν συμβαίνει το ίδιο με τον δημοκρατικό κόσμο που βγάζει σπυριά μόνο στη σκέψη ότι μπορεί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να παρασυρθεί κάνοντας τον εχθρό του εχθρού της, φίλο.

Αλέξη, έχουμε επισημάνει εδώ και καιρό ότι τα συμφέροντα με τα οποία νταραβερίζεσαι ή σκοπεύεις να νταραβεριστείς εσύ και ο Ανδρουλάκης, σας θέλουν ομήρους. Δικαίωμά σας. Αυτά τα βλέπουν, όμως, οι δημοκρατικοί πολίτες και θα σας γυρίσουν την πλάτη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ