«Έτσι έφερα σε επαφή τις δύο οικογένειες Καλογρίτσα και Khouri για τη δημιουργία νέου καναλιού» (pics)

Με την κατάθεση του πρώτου μάρτυρα Κυριάκου Τόμπρα ανοίγει η αυλαία της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση του Νίκου Παππά. Την ώρα που ο κ. Τόμπρας καταθέτει, το Newpost έφερε στη δημοσιότητα την ένορκη βεβαίωση που κατατέθηκε στις 6 Μαρτίου 2020 σε συμβολαιογραφικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας (αρ. βεβαίωσης 6979). Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο γνωστός οικονομολόγος, ο ίδιος ουδέποτε έχει συνεργαστεί με την εταιρεία “ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε.” ούτε με την εταιρεία AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC”.

Τονίζει δε, ότι γνωρίζει τις οικογένειές Kαλογρίτσα και Khouri, με τις οποίες διατηρεί κοινωνικές σχέσεις καθώς επίσης και την εταιρεία CCC συμφερόντων των οικογενειών Khouri και Sabbagh, καθώς και διάφορους άλλους μετόχους αυτή στην Ελλάδα με τους οποίους μάλιστα, διατηρεί μακροχρόνιες φιλικές και οικογενειακές σχέσεις.

«Υπό αυτή και μόνο την ιδιότητα και την σχέση μαζί τους, το καλοκαίρι του έτους 2016 έφερα σε επαφή τις δύο οικογένειες Καλογρίτσα και Khouri προκειμένου να γνωριστούν και να εξετάσουν την δυνατότητα και τις προοπτικές μιας ενδεχόμενης συνεργασίας τους στο πλαίσιο από κοινού δημιουργίας ενός νέου ελληνικού τηλεοπτικού σταθμού εθνικής εμβέλειας.» επισημαίνει ο κ. Τόμπρας λέγοντας στην ουσία ότι εκείνος είναι ο άνθρωπος που έφερε σε επαφή τις δύο πλευρές την ώρα που στην προανακριτική διερευνάται τυχόν εμπλοκή του κ. Νίκου Παππά.

«Έτσι συνέστησα και έφερα για πρώτη φορά σε επαφή, τους κύριους Samer Khouri και Χρήστο Καλογρίτσα, οι οποίοι, σημειωτέο, δε γνωρίζονταν μεταξύ τους προκειμένου, αρχικά, να διερευνήσουν και στη συνέχεια να συζητήσουν και να διαπραγματευτούν στο πλαίσιο και τους όρους της από κοινού συμμετοχής του στην εταιρεία Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας.» εξηγεί.

Καταλήγοντας αναφέρει ότι «οι ανωτέρω επιχειρηματίες μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις, συζητήσεις και διαπραγματεύσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων έγιναν παρουσία μου λόγω και του γεγονότος ότι ο κύριος Khouri δεν ομιλεί την ελληνική και ο κύριος Καλογρίτσας αντιστοίχως δεν ομιλεί ούτε την αραβική ούτε την αγγλική γλώσσα τελικά συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν από κοινού, μια επένδυση της τάξης των 50 εκατομμυρίων ευρώ που κρίθηκαν απαραίτητα στη βάση του σχετικού business plan.»

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...