Διακοπές: 5 απίστευτοι καλοκαιρινοί προορισμοί για οικογένειες προσβάσιμοι με αυτοκίνητο (pics)

Αν για τις διακοπές σας φέτος θέλετε έναν οικογενειακό προορισμό όπου μπορείτε να φτάσετε με το αυτοκίνητο, χωρίς να χρειαστεί να μπείτε σε πλοίο, τότε οι παρακάτω προτάσεις είναι για εσάς:

  1. Παράλια Μεσσηνίας
  2. Παραθαλάσσια Ήπειρος
  3. Πήλιο
  4. Χαλκιδική
  5. Λευκάδα

Διακοπές στη Μεσσηνία

Επιβλητικά κάστρα που ατενίζουν το Ιόνιο, φανταστικές παραλίες για κάθε γούστο και μικροί παραθαλάσσιοι οικισμοί με ταβερνούλες πάνω στο κύμα. Η Μεσσηνία ικανοποιεί απόλυτα την προσδοκία για αξέχαστες διακοπές.

Ήπειρο

Ήπειρος δεν είναι μόνο οι περίφημοι ορεινοί προορισμοί της. Η θαλασσινή πλευρά της είναι εξίσου υπέροχη και δελεαστική. Παραθαλάσσιες πόλεις, γραφικά χωριά και εξωτικές παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά προσφέρουν το απόλυτο καλοκαιρινό σκηνικό.

Πήλιο

Πουθενά αλλού στην Ελλάδα η θάλασσα δεν εναρμονίζεται τόσο ιδανικά με το βουνό όσο στο Πήλιο. Μια ιδανική διαδρομή με το αυτοκίνητο το καλοκαίρι ξεκινάει από το Βόλο με κατεύθυνση προς τα Καλά Νερά κι από εκεί συνεχίζει ανατολικά για Τσαγκαράδα (περίπου 48 χλμ.)

Λευκάδα

Είναι νησί, αλλά φτάνεις με αυτοκίνητο (σε περίπου 4 ώρες από την Αθήνα). Και αυτό είναι ένα από τα μεγάλα αβαντάζ της Λευκάδας.

Χαλκιδική

Ατελείωτες χρυσαφένιες αμμουδιές και μικροσκοπικοί κόλποι, ξεχωριστή φύση, γραφικοί οικισμοί, μπιτάτα beach bars αλλά και ήρεμες γωνιές για απομόνωση. Από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για καλοκαιρινές διακοπές στη Βόρεια Ελλάδα, η Χαλκιδική είναι μια μικρή «χώρα των θαυμάτων» όπου οι εμπειρίες δεν έχουν τέλος. Στα «πόδια» της, στην Κασσάνδρα, τη Σιθωνία και τον Άθω, υπάρχει χώρος για το καλοκαιρινό όνειρο όλων.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ