«Διάλυση της Βουλής στις 10 Μαρτίου» – Νέο ανατρεπτικό σενάριο για τις εκλογές

Αν και επισήμως από το Μαξίμου δεν διαχέεται το παραμικρό, παρά μόνο ότι «από τον Απρίλιο και μετά είμαστε σε εκλογική ετοιμότητα», πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει αποφασιστεί η διάλυση της Βουλής στις 10 Μαρτίου.

Μάλιστα φέρεται να έχουν αποσταλεί και σχετικά sms προς ανώτερα κομματικά στελέχη της ΝΔ στην Αθήνα, αλλά και στην περιφέρεια.

Αν η πληροφορία αυτή ευσταθεί, τότε πιθανότερη ημερομηνία εκλογών είναι η 9 Απριλίου -το σενάριο δηλαδή που «παίζει» ως το επικρατέστερο εδώ και καιρό- αλλά υπό προϋποθέσεις και η Κυριακή 2 Απριλίου.

Το iefimerida.gr απευθύνθηκε σε κορυφαίο κομματικό στέλεχος το οποίο δεν θέλησε να επιβεβαιώσει τις σχετικές πληροφορίες, ούτε ωστόσο τις διέψευσε κατηγορηματικά. Μάλιστα είπε ότι η κομματική δραστηριότητα είναι προγραμματισμένη μόνο ως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα, εξάλλου με πληροφορίες του iefimerida.gr, σε συσκέψεις που έχουν γίνει τα τελευταία 24ωρα με τη συμμετοχή και του πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχεται εισηγήσεις να επισπεύσει την προκήρυξη εκλογών το συντομότερο δυνατόν, καθώς διαμορφώνεται ένα «θετικό momentum».

Επίσης, κομματικά στελέχη της ΝΔ σημείωναν πως πλέον μετά και τον σεισμό στην Τουρκία, όπου υπάρχει πιθανότητα αναβολής των εκλογών, δεν υπάρχει πλέον πειστικό «αφήγημα» που θα μπορούσε να επικαλεστεί ο πρωθυπουργός για να μετατεθούν και οι εγχώριες κάλπες.

Σε κάθε περίπτωση, όλα θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες εβδομάδες, καθώς οι φήμες ως προς την ημερομηνία των εκλογών διακινούνται με ρυθμό… καταιγιστικό, αναφέροντας κάθε φορά και κάτι διαφορετικό.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ