Δημόσιος εξευτελισμός Σπίρτζη από την νομαρχιακή επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής του – Δεν ασκεί καμία επιρροή – Οργή και για την αδελφή του Τσίπρα

Ίσως η πιο σφοδρή μέχρι τώρα αντίδραση στην απόφαση της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που κήρυξε έκπτωτο τον Στέφανο Κασσελάκη, να προέρχεται από την νομαρχιακή επιτροπή του κόμματος στην Ανατολική Αττική.

Πρόκειται για την οργάνωση στην οποία ανήκει ο Χρήστος Σπίρτζης και από την οποία προέρχεται η Ζανέτ Τσίπρα. Δύο στελέχη που μάλλον δεν ασκούν καμία επιρροή στην οργανωμένη βάση της περιοχής τους.

Σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για εκτροπή και προσπάθεια ακύρωσης της βούλησης 150.000 μελών και ζητά να γίνουν εκλογές για την ανάδειξη προέδρου το συντομότερο, ακόμα και στις 6 Οκτωβρίου, ημέρα που ήταν να γίνει το συνέδριο.

Σε κάθε περίπτωση προειδοποιεί να μην υπάρξουν μακρόσυρτες διαδικασίες.
Τονίζει δε χαρακτηριστικά:

«Κανείς πολίτης δεν είναι αφελής ώστε να ακουμπήσει την εμπιστοσύνη του και να θυσιάσει το παραμικρό για ένα κόμμα που με τόσο πρωτοφανή τρόπο ΄διορθώνει΄ την βούληση των μελών του, γιατί, υποτίθεται, ότι οι πολλοί αποδείχθηκαν λαϊκιστές, “αμόρφωτοι”, μειωμένης αριστεροφροσύνης κ.ο.κ.

Κάτι τέτοιο διακωμωδεί την κοινή μας υπόθεση σε βάθος χρόνου και υπενθυμίζει τους ανεπίλυτους λογαριασμούς της Αριστεράς με τον σταλινισμό και με το δόγμα του ‘‘ο σκοπός αγιάζει τα μέσα’’».

ΨΗΦΙΣΜΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στο κόμμα μας, η Νομαρχιακή Επιτροπή Ανατολικής Αττικής, με 18 ψήφους υπέρ, 6 κατά και 3 απόντες, εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

Αυτό που διακυβεύεται σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι άλλο από την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας και την συντεταγμένη συνέχεια της πορείας του κόμματος. Η περιδίνηση στην οποία έχει εισέλθει ο συλλογικός πολιτικός μας φορέας υπονομεύει κάθε άλλη πρόσκληση σε συλλογική δράση, αριστερή ή μη. Κανείς πολίτης δεν είναι αφελής ώστε να ακουμπήσει την εμπιστοσύνη του και να θυσιάσει το παραμικρό για ένα κόμμα που με τόσο πρωτοφανή τρόπο ΄διορθώνει΄ την βούληση των μελών του, γιατί, υποτίθεται, ότι οι πολλοί αποδείχθηκαν λαϊκιστές, “αμόρφωτοι”, μειωμένης αριστεροφροσύνης κ.ο.κ.

Κάτι τέτοιο διακωμωδεί την κοινή μας υπόθεση σε βάθος χρόνου και υπενθυμίζει τους ανεπίλυτους λογαριασμούς της Αριστεράς με τον σταλινισμό και με το δόγμα του «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».
Με τις παρακάτω εξελίξεις του Σεπτεμβρίου 2024 στον ΣΥΡΙΖΑ, εμφανώς επιχειρείται η ακύρωση του Σεπτεμβρίου 2023 κι όσων τότε κατακτήθηκαν.

Η βούληση των πολλών (150 000) καταπατήθηκε μέσα από μια διαδικασία που δεν έχει προηγούμενο.
Διαδικαστικά αυτό διαπράττεται με σειρά παραχαράξεων, παραβάσεων και απρεπειών που μας φέρνουν στη χλεύη των αντιπάλων.
Η ερμηνεία του Καταστατικού του κόμματός μας έγινε από λίγους «κατά το δοκούν» αφήνοντας το κόμμα μας ευάλωτο σε κρίσιμες πολιτικές στιγμές και συγκυρίες.
Η εκπαραθύρωση έγινε με απόλυτη αδιαφορία για την παράλυση που προκάλεσε στο κόμμα, μη δίνοντας καν το περιθώριο «υπηρεσιακής» θητείας μέχρι την εκλογή Διαδόχου. Προτιμήθηκε το εντελώς ακέφαλο σχήμα, με προφανείς συνέπειες. τις διαλυτικές τάσεις στις τοπικές οργανώσεις μελών και σκόρπισε την οργή, την απογοήτευση και την “παραίτηση” στην πολύπαθη βάση του κόμματος, θέτοντας εν αμφιβόλω την ενότητα της επόμενης μέρας.
Η λύση που προκρίνεται είναι η παράταση της κατάστασης «αποκεφαλισμένου κοτόπουλου» με την δρομολόγηση χρονοβόρων διαδικασιών εκλογών, προγραμμάτων, οργάνων κ.ο.κ. σαν να μην έχει ανοίξει μύτη.
ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ, ΩΣ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Αν ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΕΚΤΡΟΠΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΤΟ ΤΑΧΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
ΖΗΤΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΜΈΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ (6 Οκτωβρίου), ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΠΛΕΞΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ»

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ