Δημοσκόπηση Metron Analysis: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αυξάνουν τα ποσοστά τους – Mονοψήφιο στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ

Διαφορά 16,9 ποσοστιαίων μονάδων για ΝΔ, που βρίσκεται στο 32,3% σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega, ενόψει των ευρωεκλογών.

Η πανελλαδική μέτρηση διεξήχθη πριν από λίγες ημέρες.

Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση που παρουσίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega ο διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis, Στράτος Φαναράς, αποτυπώνονται τα εξής:

Εκτίμηση ψήφου

Στην εκτίμηση ψήφου το κυβερνών κόμμα, από το 31,4% που είχε στην προηγούμενη μέτρηση, συγκεντρώνει 32,3%. Ο ΣΥΡΙΖΑ επίσης αυξάνει τα ποσοστά του, στο 15,4% (από 15,1%), ενώ το ΠΑΣΟΚ πέφτει μία μονάδα και βρίσκεται στο 12%, από το 13% της προηγούμενης μέτρησης.

Αντίστοιχα, μία μονάδα κερδίζουν οι Δημοκράτες του Α. Λοβέρδου, που φτάνουν στο 2%, η Νέα Αριστερά «τσιμπάει» 0,1 μονάδα και βρίσκεται στο 3,1%, ενώ πέφτουν Ελληνική Λύση και ΚΚΕ.

Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ είναι καθαρά πρώτη με 26,8%, σκαρφαλώνοντας μάλιστα πάνω από δύο μονάδες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο 12,8% (+μία μονάδα). Το ΠΑΣΟΚ καταγράφει για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό μονοψήφιο νούμερο (9,9%).

Καταλληλότερος πρωθυπουργός

Στην έρευνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται μακράν ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός. Λαμβάνει ποσοστό 35% ενώ ο αμέσως επόμενος, ο Στέφανος Κασσελάκης, 9%. Ακολουθούν Κ. Βελόπουλος και Ν. Ανδρουλάκης με 5%.

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι και πάλι πρώτος στη δημοτικότητα πολιτικών αρχηγών, με ποσοστό 41%, έναντι 40% του Δ. Κουτσούμπα. Ακολουθούν Ζ. Κωνσταντοπούλου (36%), Ν. Ανδρουλάκης (33%).

Στο «crash test» πρωθυπουργού και αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κερδισμένος είναι και πάλι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 38% θετικές γνώμες έναντι 20% του Στέφανου Κασσελάκη, και 57% αρνητικές έναντι 70% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάνω από 6 στους 10 ερωτηθέντες (ποσοστό 65%) εκτιμούν ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν θα προκαλέσει προβλήματα πολιτικής σταθερότητας.

Η πορεία της χώρας

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ