Δημοσκόπηση – σοκ για Νέα Δημοκρατία – Αργοσβήνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ (pic+vid)

Στο ψυχολογικό φράγμα πέριξ του 30% φαίνεται να περιορίζεται η δυναμική της κυβέρνησης σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση (Metron Analysis/Mega) διατηρώντας ωστόσο προβάδισμα 16,6 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στην εκτίμηση ψήφου.

Ωστόσο όσο και αν η φθορά της κυβέρνησης δείχνει να παγιώνεται, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται να εισπράττουν από τη «δεξαμενή» των κυβερνητικών απωλειών.

Στην πρόθεση ψήφου καταγράφεται πτώση της ΝΔ καθώς μέσα σε 6 μήνες το κυβερνών κόμμα έχει χάσει σχεδόν 4 μονάδες. Συγκεντρώνει 24,4% έναντι 28,2% τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εντοπίζεται στο 11,1%, το ΠΑΣΟΚ στο 10,3%, ενώ το ΠΑΣΟΚ δίνει μάχη ώστε να περάσει στην δημοσκοπικά δεύτερη θέση. Το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση δίνουν επίσης μάχη για την τέταρτη θέση με 7,9% και 7,4% αντίστοιχα. Η Πλεύση Ελευθερίας φθάνει το 4,6% αρκετά ψηλότερα από τον περασμένο Ιανουάριο. Οι Σπαρτιάτες δείχνουν να έχουν εξαϋλωθεί με 0,8%, η ΝΙΚΗ μετράται στο 2,4% η Φωνή Λογικής στο 2,5% με τη Νέα Αριστερά (2,3%) και το ΜεΡΑ25 (2,6%) να ακολουθούν.

Οσον αφορά στην εκτίμηση ψήφου τα κόμματα λαμβάνουν: ΝΔ 30,4%, ΣΥΡΙΖΑ 13,8%, ΠΑΣΟΚ 12,9%, ΚΚΕ 9,9% Σπαρτιάτες 1,1% , Ελληνική Λύση 9,2%, Νίκη 3%, Πλεύση 5,7%, και ακολουθούν με 3,2% το ΜΕΡΑ25 και με 2,8% η Νέα Αριστερά.

Η ακρίβεια παραμένει το μεγαλύτερο πρόβλημα των πολιτών με 46%, με τις σχετικές γνώμες να έχουν ενισχυθεί από τον Μάιο κατά 6 μονάδες.

Δημοτικότητες

Στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών πρώτος έρχεται ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 42% στη δεύτερη θέση ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 40%, στην τρίτη θέση η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 39% και ακολουθούν ο Νίκος Ανδρουλάκης με 30%, ο Στέφανος Κασσελάκης με 27% και ο Κυριάκος Βελόπουλος με 25%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός κρίνεται με 33% ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ακολουθεί με 32% ο «κανένας».

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο επιχειρηματίας που πρόσφερε μαύρο χρήμα στον Στέφανο Κασσελάκη

Η Πυθία σχολιάζειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Δεν...

Ποιον στηρίζει για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο Παπανδρέου, ποιον ο Βενιζέλος και τι κάνει ο Σημίτης

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....