Δημοσκόπηση-κόλαφος για τον Χάρη Δούκα στον Δήμο της Αθήνας – Αρνητικό πρόσημο για Χαρδαλιά – Ποιοι είναι οι χειρότεροι δήμαρχοι

Μόνο θετική δεν δείχνει η εικόνα από την εκτίμηση των πολιτών στα πεπραγμένα του Χάρη Δούκα στον Δήμο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, σε δημοσκόπηση του aftodioikisi.gr, προκύπτει πως 7 στους 10 δεν είναι καθόλου ή ελάχιστα ευχαριστημένος με την δουλειά του Ν. Χαρδαλιά στη περιφέρεια, ενώ για τον Δήμο Αθηναίων και τον Χάρη Δούκα, σχεδόν έξι στους 10 (59%) θεωρούν ότι κινείται σε «λάθος κατεύθυνση», έναντι του 38% που πιστεύει το αντίθετο.

Συγκεκριμένα:

Το 48% θεωρεί ότι ο Ν. Χαρδαλιάς κινείται στην σωστή κατεύθυνση, έναντι του 36% που πιστεύει το αντίθετο. Σε σχέση με τα επιμέρους θέματα την καλύτερη εικόνα έχει ο Περιφερειάρχης στην διαχείριση του ΕΣΠΑ με το 19% να δηλώνει «Πολύ» ικανοποιημένο, το 30% «Λίγο» ικανοποιημένο και το 41% «Καθόλου».

Στο κατά πόσο διευκολύνονται οι επιχειρήσεις από την Περιφέρεια, το 17% λέει «Πολύ», το 27% «Λίγο», το 46% «Καθόλου».

Στο ζήτημα «δημιουργία θέσεων απασχόλησης» μόλις το 13% δηλώνει «Πολύ» ικανοποιημένο από τα έργο του κ. Χαρδαλιά, 26% «Λίγο» και 52% «Καθόλου»

Για τον Δήμο Αθηναίων και τον Χάρη Δούκα, σχεδόν έξι στους 10 (59%) θεωρούν ότι κινείται σε «λάθος κατεύθυνση», έναντι του 38% που πιστεύει το αντίθετο.

Σχετικά με τα βασικότερα προβλήματα, πρώτο αναδεικνύεται το «Κυκλοφοριακό/Στάθμευση» με 23%. Ακολουθεί με 19% η «Καθαριότητα/Διαχείριση απορριμμάτων», μετά η «έλλειψη ελεύθερων χώρων» (13%), το «μεταναστευτικό» (12%) και η «εγκληματικότητα/αστυνόμευση» (10%).

Στην αντιμετώπιση όλων αυτών των προβλημάτων ο κ. Δούκας παίρνει «κάτω από τη βάση».

Για το «Κυκλοφοριακό/Στάθμευση», το 53% δηλώνει «καθόλου» ικανοποιημένο από τις επιδόσεις του δημάρχου, έναντι του μόλις 8% που δηλώνει «πολύ» και 36% «λίγο».

Στην «Καθαριότητα/Διαχείριση απορριμμάτων», το 35% δηλώνει «καθόλου» ικανοποιημένο, το 43% «λίγο» και το 20% «πολύ».

Μέτρια είναι η εικόνα στην «έλλειψη ελεύθερων χώρων», με το 41% να δηλώνει «καθόλου» ικανοποιημένο, το 43% «λίγο» και το 13% «πολύ».

Πέρα από το κυκλοφοριακή, την χειρότερη εικόνα, την έχει στην αντιμετώπιση του «μεταναστευτικού», αλλά και της «εγκληματικότητας/αστυνόμευσης».

Οι χειρότεροι δήμαρχοι

Από τους υπόλοιπους δήμους του Κεντρικού Τομέα που ερευνήθηκαν, τις χειρότερες επιδόσεις (60% σε «λάθος κατεύθυνση» και μόλις 30% σε «σωστή» έχει ο νέος δήμαρχος Βύρωνα Α. Σωτηρόπουλος, ακολουθεί ο νέος δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας -Νέας Χαλκηδόνας Γ. Τομπούλογλου με 50 έναντι 37%.

Αντίθετα, θετικό πρόσημο έχει ο επανεκλεγείς για τρίτη θητεία δήμαρχος Γαλατσίου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Αττικής Γ. Μαρκόπουλος (67 έναντι 11%).

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έγινε viral: Σάλος με τη σύζυγο του πρώην πρωθυπουργού που έγινε τρολ – Έρχονται αποκαλύψεις για πρόσωπα υπεράνω υποψίας

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Σάλος...