Δημοσκόπηση-κόλαφος για τον Τζο Μπάιντεν

Περίπου οι μισοί Αμερικανοί θεωρούν ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έλαβε ειδική μεταχείριση από τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς, οι οποίοι αποφάσισαν την περασμένη εβδομάδα να μη διωχθεί για την κατηγορία που αντιμετώπιζε της αθέμιτης διατήρησης διαβαθμισμένων εγγράφων από την εποχή που ήταν γερουσιαστής και αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos.

Σχεδόν 53% των ερωτηθέντων, περιλαμβανομένων 29% των Δημοκρατικών, κατά την τετραήμερη δημοσκόπηση που ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα συμφωνούν ότι «ο Μπάιντεν έλαβε ειδική μεταχείριση επειδή είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ».

Περίπου οι μισοί –46%– ερωτηθέντες είπαν ότι γνωρίζουν τουλάχιστον σε ένα βαθμό τα σχόλια του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Χερ ότι η δίωξη του Μπάιντεν θα ήταν δύσκολη γιατί στα 81 του χρόνια ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα μπορούσε να παρουσιάσει τον εαυτό του στους ενόρκους ως «ένας συμπαθητικός, καλοπροαίρετος, ηλικιωμένος με ασθενή μνήμη».

Ο Μπάιντεν έχει καταγγείλει την έκθεση του Χερ, η οποία υπαινίσσεται ότι ο πρόεδρος έχει διαταραχές μνήμης. Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης υπογραμμίζουν τις ενδεχομένως κρίσιμες αδυναμίες που αντιμετωπίζει ο Μπάιντεν στη διεκδίκηση της επανεκλογής του.

Περίπου 78% των ερωτηθέντων -περιλαμβανομένων 71% των Δημοκρατικών– πιστεύουν ότι ο Μπάιντεν, ήδη το γηραιότερο πρόσωπο-ένοικος του Λευκού Οίκου, είναι υπέργηρος για να κυβερνάει.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...