Δημοσκόπηση-κόλαφος: Ακραία πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ και ιστορική βουτιά

Ο ΣΥΡΙΖΑ δε διανύει και τις καλύτερες ημέρες του, κι αυτό είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπαθεί να ορθοποδήσει, όμως τα πράγματα εν όψει του συνεδρίου του Σεπτεμβρίου δε δείχνουν καλά.

Ήδη, όπως έχετε διαβάσει, ο Παύλος Πολάκης πήρε ξεκάθαρη θέση απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη και ο Κρητικός ουσιαστικά δήλωσε πως θα είναι υποψήφιος στις (διαφαινόμενες) εσωκομματικές εκλογές.

Το ζητούμενο, βέβαια, είναι το πώς αντιμετωπίζει ο κόσμος αυτή την κατάσταση.

Προ λίγων ημερών διαβάσατε για τα άσχημα μαντάτα της Νέας Δημοκρατίας σε ό,τι είχε να κάνει στην τελευταία δημοσκόπηση λίγες μέρες μετά τις φωτιές.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση όχι απλά δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν την πτώση του κυβερνώντος κόμματος, αλλά «χάρη» στον χαμό που γίνεται εντός των τειχών της τα πράγματα μοιάζουν… ερεβώδη.

Πολύ απλά γιατί, σύμφωνα με το instanews.gr σε σφυγμομέτρηση που «ζεματάει» καθώς μόλις… ξεφουρνίστηκε, το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ είναι το χαμηλότερο που έχουμε δει εδώ και πάνω από μία δεκαετία.

Πιο συγκεκριμένα στη διαδικτυακή ερώτηση μεγάλου και αντικειμενικού λογαριασμού «Ποιον θα ψηφίζατε σήμερα αν γινόντουσαν εκλογές;», ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει 13%, μένοντας κατά τι πίσω από το ΠΑΣΟΚ (σχεδόν 14%) και πολύ πίσω από την Νέα Δημοκρατία (26%, αν και είναι ακόμη χαμηλά για τα δικά της στάνταρ).

Είναι κάτι παραπάνω από εμφανές λοιπόν πως όσο η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται, προκοπή δεν πρόκειται να δει το «μαγαζί».

Το ζητούμενο είναι γιατί δεν το καταλαβαίνουν οι ιθύνοντες του κόμματος…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ