Δημοσκόπηση για γέλια για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς – Ποιοι κύκλοι τρομοκρατούνται από την άνοδο Κασσελάκη

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Είδατε, όσοι διαβάζετε σταθερά ή τακτικά τη στήλη μου, πως επιβεβαιώνομαι κάθε φορά.

Δεν έχουν περάσει, παρά λίγα 24ωρα που σας έγραφα ότι ετοιμάζουν δημοσκοπήσεις για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς. Δεν έχουν περάσει, παρά λίγες ώρες, που σας έγραφα ότι κύκλοι που παίρνουν εντολές από το Μέγαρο Μαξίμου θα φέρουν στο προσκήνιο τον Αλέξη Τσίπρα, είτε ως ιδρυτή νέου κόμματος, είτε ως διεκδικητή της ηγεσίας της Κεντροαριστεράς, είτε, είτε…

Λοιπόν. Τα μαντάτα δεν άργησαν να φτάσουν. Μια δημοσκόπηση της GPO, για το «ποιον θέλουν οι πολίτες για αρχηγό της κεντροαριστεράς», κυκλοφορεί το Σάββατο η εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η εφημερίδα: «Μία αντίφαση και μία πικρή παραδοχή: Ενώ οι κεντροαριστεροί επιλέγουν για επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, θεωρούν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το 52,6% πάντως εκτιμά ότι τελικά κανείς δεν μπορεί να τον ξεπεράσει.

Δείτε τη δημοσκόπηση:

Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει ποσοστό 16,0%. Ακολουθούν:

Νίκος Ανδρουλάκης με 13,4%

Στέφανος Κασσελάκης με 10,5%

Χάρης Δούκας με 5,4%

Αλέξης Χαρίτσης με 5,0% και ο

Μανώλης Χριστοδουλάκης με 4,6%».

Στην ίδια έρευνα, ωστόσο, το 52,6% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι κανείς τους δεν μπορεί να κερδίσει τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 45% απάντησε «δεν ξέρω», ως προς την αναζήτηση του κατάλληλου προσώπου να ηγηθεί της Κεντροαριστεράς.

Παράλληλα, τα πρόσωπα που προκρίνονται από την προοδευτική βάση για επικεφαλής της Κεντροαριστεράς δεν έχουν διείσδυση στον άλλο χώρο, παρά μόνο μεταξύ των ψηφοφόρων των κομμάτων τους, όπως επισημαίνεται στην έρευνα της GPO.

Επιπλέον, στο ερώτημα «ποιος πιστεύετε ότι έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις επόμενες εθνικές εκλογές», πρώτος έρχεται ο Στέφανος Κασσελάκης με ποσοστό 56%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 31,4% και έπεται ο «Κανένας», με ποσοστό 8,5%.

Αναφορικά με τους ψηφοφόρους των κομμάτων, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν σε ποσοστό 44,7% ότι της Κεντροαριστεράς πρέπει να ηγηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης. Ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας με 39,7%, ο Χάρης Δούκας με 3,9%, ο Αλέξης Χαρίτσης με 3,1% και ο Νίκος Ανδρουλάκης με 1,4%.

Αντίστοιχα, οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι αρχηγός της Κεντροαριστεράς πρέπει να είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε ποσοστό 51,9%. Έπονται οι Χάρης Δούκας (10,9%), Μανώλης Χριστοδουλάκης (8,3%), Αλέξης Τσίπρας (5%), Στέφανος Κασσελάκης (2,5%) και Αλέξης Χαρίτσης (1,3%).

Ας δούμε, όμως, ποια είναι η πραγματική εικόνα και όχι αυτή που θέλουν να επιβάλλουν το Μαξίμου και κύκλοι που τρομοκρατούνται από την διαφαινόμενη κατάρρευση του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ευρωεκλογές. Οι ίδιοι κύκλοι τρομοκρατούνται από την άνοδο του Στέφανου Κασσελάκη και δεν διστάζουν να εμφανίζουν τον Νίικο Ανδρουλάκη να προηγείται, την ίδια ώρα που το ΠΑΣΟΚ δεν πηγαίνει καλά και την ίδια ώρα που έχει εντυπωθεί στη συνείδηση του κόσμου ότι ΣΥΡΙΖΑ = Κασσελάκης και Κασσελάκης = ΣΥΡΙΖΑ.

Τις προάλλες σας αποκάλυψα τι δείχνουν πραγματικά οι δημοσκοπήσεις για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς:

Δείτε τα ποσοστά:

Στέφανος Κασσελάκης: 45%

Μανώλης Χριστοδουλάκης: 15%

Αλέξης Τσίπρας: 10%

Ζωή Κωνσταντοπούλου: 5%

Χάρης Δούκας: 5%

Γιάνης Βαρουφάκης: 4%

Νίκος Ανδρουλάκης:4%

Ευκλείδης Τσακαλώτος:3%

Έφη Αχτσιόγλου:2%

Αλέξης Χαρίτσης:2%

Πέτρος Κόκκαλης:2%

Δεν ξέρω/ δεν απαντώ/ άλλο: 3%

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ