Δημοσκόπηση-ανατροπή στη Γαλλία: Τι προβλέπουν αναλυτές στη Le Figaro

Δημοσκόπηση του ινστιτούτου Toluna Harris Interactive δείχνει ότι η ακροδεξιά Εθνική Συσπείρωση (RN) θα λάβει τελικά από 190 έως 220 έδρες στη νέα Βουλή, μετά τον δεύτερο γύρο της προσεχούς Κυριακής στη Γαλλία, πολύ μακριά από τις απαιτούμενες 289 για την απόλυτη πλειοψηφία, γράφει η Le Figaro.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, το κεντρο-αριστερό Νέο Λαϊκό Μέτωπο στη Γαλλία θα διαθέτει από 159 έως 183 και το προεδρικό στρατόπεδο μεταξύ 110 και 135.

«Μετά τη συμφωνία της αριστεράς με το στρατόπεδο Μακρόν για την απόσυρση των υποψηφίων που έχουν έλθει τρίτοι στις λεγόμενες τριγωνικές περιφέρειες, θα εκλεγούν 25-30 λιγότεροι βουλευτές της Εθνικής Συσπείρωσης a priori », προβλέπουν αναλυτές στη Le Figaro.

Σημειώνουν πάντως ότι ενώ υπάρχει «μια πραγματική κινητοποίηση ενάντια στο RN. Τίποτα όμως δεν είναι σίγουρο. Μια Εθνική Συσπείρωση με 280 έδρες παραμένει απολύτως δυνατή», υπενθυμίζοντας ότι χρειάζονται 289 βουλευτές για να υπάρξει απόλυτη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση.

Η Μαρίν Λεπέν πάντως υποστηρίζει ότι το κόμμα της «βρίσκεται στο όριο να αποσπάσει 270 βουλευτές, χωρίς μάλιστα να αποκλείει ακόμη και την απόλυτη πλειοψηφία, με τη στήριξη από «διάφορες δεξιές και αριστερές ομάδες»

Αντιμέτωπος με τον κίνδυνο ταραχών στο περιθώριο της εκλογικής νύχτας την Κυριακή, ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανάν ανακοίνωσε την κινητοποίηση 30.000 αστυνομικών και χωροφυλάκων σε όλη τη χώρα.

Μόνο στο Παρίσι θα είναι σε επιφυλακή 5.000 αστυνομικοί για να εμποδίσει «τους ακρο-αριστερούς ή τους ακροδεξιούς να επωφεληθούν από τα αποτελέσματα για να προκαλέσουν ταραχές», τόνισε ο υπουργός της Γαλλίας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο επιχειρηματίας που πρόσφερε μαύρο χρήμα στον Στέφανο Κασσελάκη

Η Πυθία σχολιάζειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Δεν...

Ποιον στηρίζει για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο Παπανδρέου, ποιον ο Βενιζέλος και τι κάνει ο Σημίτης

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....