Δημοσίευμα του Politico εμπλέκει τον Μητσοτάκη στα βρόμικα σχέδια του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Δημοσίευμα του Politico εμπλέκει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα σχέδια του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για να ξεφορτωθεί την Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ).

Ο Σαρλ Μισέλ σκέφτεται να προκρίνει την λύση της τοποθέτησης του Έλληνα πρωθυπουργού στην κεφαλή της Κομισιόν.

«Δώστε στον Μητσοτάκη την θέση της»

Με τον τίτλο «Το νέο σχέδιο του Σαρλ Μισέλ για να καταστρέψει την Φον ντερ Λάιεν: Δώστε στον Έλληνα πρωθυπουργό την θέση της» το αμερικανικό Μέσο γράφει:

«Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου πέταξε την ιδέα στους αρχηγούς της ΕΕ ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μπορούσε να πάρει τη θέση της», κάτι που επιβεβαιώνουν 5 αξιωματούχοι που θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Οι ίδιοι τονίζουν ότι πρόκειται για άλλη μια «απέλπιδα προσπάθεια» του Μισέλ να «ρίξει» την Φον ντερ Λάιεν.

Ο Σαρλ Μισέλ είναι υπεύθυνος για την επίτευξη πολιτικής συμφωνίας μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών, η οποία θα ανοίξει τον δρόμο για τον διορισμό των νέων επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μετά τις Ευρωεκλογές 2024, υπήρξε συναίνεση μεταξύ των 27 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στο να εξασφαλίσει η Φον ντερ Λάιεν δεύτερη θητεία στην Κομισιόν. Παράλληλα, φέρεται να συμφωνήθηκε ότι ο Πορτογάλος Αντόνιο Κόστα θα αναλάβει χρέη νέου προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σύμφωνα πάντα με το Politico, ο Μισέλ φέρεται να επιμένει να παρουσιάζει επιλογές εναλλακτικές στην υποψηφιότητα της Γερμανίδας, στο πλαίσιο των προπαρασκευαστικών συνομιλιών που έχει με ηγέτες της ΕΕ.

«Ο Μισέλ έχει ένα κουτί με μπανανόφλουδες για τη Φον ντερ Λάιεν» φέρεται να δήλωσε στην εφημερίδα αξιωματούχος της ΕΕ. «Στην καλύτερη περίπτωση αυτό δημιουργεί απλώς ενόχληση και στην χειρότερη είναι αποσταθεροποιητικό» πρόσθεσε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ