Δημοσίευμα «βόμβα»: Το Ισλαμικό Κράτος προέτρεψε «πιστούς» να πυροβολήσουν ποδοσφαιριστές – Ετοίμαζαν μαζικό χτύπημα (pic)

Ετοίμαζαν μαζικό χτύπημα με φόντο το αθλητικό πεδίο. Η ισπανική πολιτοφυλακή εξάρθρωσε κέντρο ενημέρωσης του Ισλαμικού Κράτους, που συμβούλευε τον κόσμο να επιτεθεί στο Σαντιάγο Μπερναμπέου και να πυροβολήσει παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η «El Confidencial» αναφέρει ότι η Υπηρεσία Πληροφοριών της Πολιτικής Φρουράς διέλυσε το αυτοαποκαλούμενο Fundación I’lam, ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα προπαγάνδας που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος (Daesh). Ο Χοσέ Μαρία Όλμο δημοσιεύει ότι «το διαλυμένο δίκτυο διέταξε τους οπαδούς του να επιτεθούν στο λεωφορείο των ποδοσφαιριστών της Ρεάλ Μαδρίτης και των οπαδών της λευκής ομάδας».

Σε μία αφίσα που διαδόθηκε στο διαδίκτυο, φαίνεται ένας άνδρας με κουκούλα να πυροβολεί, με τον στόχο του τηλεσκοπικού του βλέμματος να δείχνει προς το λεωφορείο της Ρεάλ: «Αγαπητέ μου αδερφέ. Περιμένετε σε ένα μέρος κοντά στο σημείο άφιξης των παικτών. Στοχεύστε τους μαζί με τους ακόλουθούς τους», είναι το ανησυχητικό μήνυμα στην αφίσα.

Μια άλλη αφίσα έδειχνε το Σαντιάγκο Μπερναμπέου: «Αγαπητέ μου αδερφέ.. Σε περιμένει ένας πολύτιμος στόχος. Σπάστε στα πλήθη, αποσπάστε την προσοχή της ασφάλειας με αυτοσχέδια εκρηκτικά και συσκευές και προχωρήστε προς τον κύριο στόχο σας με αποφασιστικότητα»… Μετά και την εξέλιξη αυτή, εννέα άτομα συνελήφθησαν στην επιχείρηση της Πολιτοφυλακής κατά των κεντρικών μέσων ενημέρωσης του Ισλαμικού Κράτους. Δύο εξ αυτών οδηγήθηκαν σε προσωρινή φυλακή.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ