Δημοσίευμα «βόμβα» του Al Jazeera καρφώνει την κυβέρνηση Μητσοτάκη: Η Ελλάδα βασάνισε και επαναπροώθησε Κουβανούς μετανάστες στην Τουρκία

Δημοσίευμα του Al Jazeera αποκαλύπτει πως τουλάχιστον 30 Κουβανοί μετανάστες έπεσαν θύμα ξυλοδαρμού και βασανιστηρίων από την ΕΛΑΣ και στη συνέχεια επαναπροωθήθηκαν βιαίως στην Τουρκία.

Πιο συγκεκριμένα, τους ξέντυσαν, τους βασάνισαν, δεν τους έδιναν νερό και φαγητό, τους κατέσχεσαν τα διαβατήρια, τα χρήματα και άλλα προσωπικά αντικείμενα, αρνήθηκαν να τους δώσουν τη δυνατότητα να κάνουν αίτηση για άσυλο και τους βύθιζαν στο νερό πριν και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της απέλασης.

Πλέον οι άτυχοι μετανάστες βρίσκονται στη Τουρκία χωρίς κανένα νομικό έγγραφο και μερικοί από αυτούς έχουν απευθυνθεί στις αρμόδιες κουβανικές αρχές εκεί.

Η μαρτυρία ενός κουβανού γιατρού

Ένα εκ των θυμάτων που μίλησε στο Al Jazeera με ψευδώνυμο δήλωσε πως είναι 38 ετών γιατρός από την Αβάνα, και πως ο στόχος του ήταν να ζητήσει άσυλο στην Ισπανία. Ο ίδιος μαζί με άλλους δύο ήρθαν στη χώρα μας μέσω της Β. Μακεδονίας και συνελήφθησαν σε ένα λεωφορείο είχε ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη και είχε ως προορισμό την Αθήνα.

«Είπα στους αξιωματικούς ότι είμαι γιατρός από την Κούβα και ήμουν εκεί για να ζητήσω πολιτικό άσυλο. Με κοίταξαν και γέλασαν», ανέφερε στο Al Jazeera ο Κουβανός.

Έχοντας περάσει ένα βράδυ στο κρατητήριο μεταφέρθηκαν στα σύνορα του Έβρου και αναγκάστηκαν να περπατάνε σε γραμμή συνοδευόμενοι από κουκουλοφόρους ενόπλους.

Εκεί ένας εκ των ενόπλων χτύπησε με το όπλο του έναν ξεγυμνωμένο Κουβανό και στη συνέχεια του βύθισε το κεφάλι στο νερό έως ότου τον σταμάτησαν οι άλλοι αξιωματικοί.

Αργότερα η ομάδα των μεταναστών επιβιβάστηκε σε βάρκες από άντρες με πολιτικά.

Φτάνοντας στα μισά της διαδρομής οι μετανάστες αναγκάστηκαν να αποβιβαστούν και να κολυμπήσουν προς την άλλη πλευρά.

Οι επαναπροωθήσεις δεν είναι κάτι καινούργιο

Οι παραπάνω πρακτικές έρχονται ως συνέχεια της βάρβαρης και παράνομης μεταναστευτικής πολιτικής της ΝΔ που έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων σε όλο τον κόσμο.

Είναι πασιφανές πως οι επαναπροωθήσεις έχουν γίνει ο ελέφαντας στο δωμάτιο, αφού κανείς δεν μιλάει για αυτό, καλύπτοντας το θέμα με ένα πέπλο μυστηρίου.

Άλλωστε ήταν χαρακτηριστικός ο εκνευρισμός του Μητσοτάκη όταν ρωτήθηκε για το θέμα από την Ολλανδή δημοσιογράφο Ίνγκεμποργκ Μπέγκελ, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στην ίδια που τον ρώτησε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...