Δημοσίευμα – βόμβα: Η «μυστική» επίσκεψη στην Αθήνα του πρώην πρέσβη της Γερμανίας και νυν Επικεφαλής του Διπλωματικού γραφείου του καγκελαρίου Ολαφ Σόλτς, πριν ξεσπάσει η υπόθεση των υποκλοπών!

Σε μία επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο και η οποία κρατήθηκε μυστική, εν μέσω γεωπολιτικής κρίσης από την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία και τις αναταράξεις στην ευρύτερη περιοχή, ο φιλέλληνας πρώην πρέσβης της Γερμανίας στην Αθήνα (2017-19) Γενς Πλέτνερ και νυν επικεφαλής του Διπλωματικού γραφείου του καγκελαρίου Ολαφ Σόλτς, βρέθηκε στην πρωτεύουσα και πραγματοποίησε συνάντηση με τη νέα – τότε Διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, πρέσβη Άννα Μαρία Μπούρα, η οποία διαδέχτηκε στα τέλη του 2021 την κυρία Ελένη Σουρανή η οποία τοποθετήθηκε πρέσβης της χώρας στην Ρώμη!

Τα παραπάνω αποκλύπτει η ιστοσελίδα radar.gr. Διαβάστε τη συνέχεια του ρεπορτάζ που ακολουθεί:

Ο Γενς Πλέτνερ, ουσιαστικά αποτελεί τον πολιτικό Διευθυντή του Γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών και έχει διατελέσει διπλωματικός σύμβουλος του νυν Προέδρου της Γερμανίας κ. Σταϊνμάιερ , όταν εκείνος ήταν υπουργός Εξωτερικών!

Σε απλά λόγια ο πρώην πρέσβης της Γερμανίας στην Αθήνα είναι ένα πρόσωπο αυξημένου κύρους στην διεθνή διπλωματία, με βαθιά γνώση των ισορροπιών και των καταστάσεων στην Ανατολική Ευρώπη, τα Βαλκάνια και τη λεκάνη της Νοτιοανατολικής Μεσογείου!

Υπό αυτή την έννοια, λόγω γνώσης και αδιαμφισβήτητης εμπειρίας, αλλά και λόγω πολιτικής και διπλωματικής θέσης ευθύνης δίπλα στον νέο Καγκελάριο της Γερμανίας που διαδέχτηκε στην εξουσία την Άνγκελα Μέρκελ, η επίσκεψη Πλέτνερ στην Ελλάδα είχε μεγάλη σημασία και ιδιαίτερη σημειολογία.

Ιδίως σε μια εποχή κατά την οποία στο Βερολίνο αναπτύσσετο ένας σκεπτικισμός εάν θα πρέπει να παρασχεθεί οπλισμός στο Κίεβο, ενώ παράλληλα μείζον ζήτημα ηθικής τάξης είχε εγερθεί λόγω της στάσης Ζελένσκι απέναντι στον Πρόεδρο της Γερμανίας τον οποίο χαρακτήρισε ως μη καλοδεχούμενο στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας!

Οι πληροφορίες λένε πως ο Γενς Πλέτνερ, ο οποίος παρεμπιπτόντως διατηρεί άριστες σχέσεις και με τον τέως πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, πραγματοποίησε σημαντικές συναντήσεις τόσο με πολιτικούς, όσο και επιχειρηματικούς παράγοντες… Καθώς και αποκαλούμενους «έγκυρους» δημοσιογραφικούς κύκλους και «ερευνητές» σε μια εποχή που προηγήθηκε του «σκανδάλου» των «υποκλοπών» που επακολούθησε και αναδείχθηκε από συγκεκριμένα κέντρα στη χώρα μας!

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.