Δεύτερη σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση η Ελλάδα στην ανεργία

Δεύτερη σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) έρχεται η Ελλάδα τον Μάρτιο του 2024, όσον αφορά στην ανεργία.

Η ανεργία της Ελλάδας καταγράφηκε σε ποσοστό 10,2%, πίσω μόνο από την Ισπανία από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, με ποσοστό 1,7%, σύμφωνα με ανακοίνωση της Eurostat. Ψηλά κατατάσσεται η χώρα μας και στον δείκτη ανεργίας στις ηλικίες κάτω των 25 ετών, με 21,1%, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση πίσω από Σουηδία, Ισπανία και Πορτογαλία.

Στον αντίποδα, καλύτερη είναι η ελληνική επίδοση σε ό,τι αφορά το φύλο, με ποσοστό 7,2%.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τον Μάρτιο του 2024, το εποχικά προσαρμοσμένο ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη ήταν 6,5%, σταθερό σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2024 και μειωμένο από 6,6% τον Μάρτιο του 2023. Το ποσοστό στην ΕΕ ήταν 6% τον Μάρτιο του 2024, μειωμένο από 6,1% τον Φεβρουάριο του 2024 και σταθερό σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2023.

Η Eurostat εκτιμά ότι 13,258 εκατομμύρια άτομα στην ΕΕ, εκ των οποίων 11,087 εκατομμύρια στην Ευρωζώνη, ήταν άνεργοι τον Μάρτιο του 2024.

Σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2024, η ανεργία μειώθηκε κατά 74 χιλιάδες στην ΕΕ και κατά 94 χιλιάδες στην Ευρωζώνη. Σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2023, αυξήθηκε κατά 175 χιλιάδες στην ΕΕ και μειώθηκε κατά 51 χιλιάδες στην Ευρωζώνη.

Τον Μάρτιο του 2024, 2,858 εκατομμύρια νέοι (κάτω των 25 ετών) ήταν άνεργοι στην ΕΕ, εκ των οποίων 2,259 εκατομμύρια στην Ευρωζώνη. Τον Μάρτιο του 2024, το ποσοστό ανεργίας των νέων ήταν 14,6% στην ΕΕ, από 14,7% τον Φεβρουάριο του 2024, και 14,1% στην Ευρωζώνη, από 14,4% τον προηγούμενο μήνα.

Σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2024, στους νέους μειώθηκε κατά 11 χιλιάδες στην ΕΕ και κατά 30 χιλιάδες στην Ευρωζώνη.

Σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2023, η ανεργία των νέων αυξήθηκε κατά 150 χιλιάδες στην ΕΕ και κατά 36 χιλιάδες στην Ευρωζώνη.

Τον Μάρτιο του 2024, το ποσοστόστις γυναίκες ήταν 6,4% στην ΕΕ, σταθερό σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2024, και το ποσοστό ανεργίας για τους άνδρες ήταν 5,7%, μειωμένο από 5,8% τον προηγούμενο μήνα. Στην Ευρωζώνη, το ποσοστό ανεργίας για τις γυναίκες ήταν 7,0%, σταθερό σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2024, και το ποσοστό για τους άνδρες ήταν 6%, από 6,1% τον προηγούμενο μήνα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι Γερμανοί διασύρουν τον Μητσοτάκη: «Εξαγοράζει δημοσιογράφους και ελέγχει τα ΜΜΕ!»

Taz: Ο Μητσοτάκης ελέγχει τα ΜΜΕ με «αγορασμένους» δημοσιογράφους...

Βόμβα στην ελληνική οικονομία: Σενάρια συγχωνεύσεων τραπεζών – Κοσμογονικές αλλαγές θα ανατρέψουν τα πάντα

Σενάρια τραπεζικών συγχωνεύσεων που μπορεί να μειώσουν τις συστημικές τράπεζες από τέσσερις σε τρεις

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρέμει το φιάσκο του αιώνα – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη «παγώνουν» τη Chevron για την Κρήτη

Αγωνία στην Αθήνα: Η Chevron δεν έχει καταθέσει ακόμη προσφορά για τα οικόπεδα νότια της Κρήτης και της Πελοποννήσου – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη, κίνδυνος γεωπολιτικής ήττας

Σάλος: «Αγρότης-μαϊμού» τσέπωσε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ!

Έρχονται αποκαλύψεις-φωτιά: «Αγρότης-μαϊμού» φέρεται να πήρε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Έρευνες για το σκάνδαλο που σοκάρει την Ελλάδα