Δεσμεύεται όλη η κληρονομιά του Γιώργου Τράγκα από την Αρχή Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος

Με εντολή της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) δεσμεύτηκαν το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων και τραπεζικών καταθέσεων του εκλιπόντος δημοσιογράφου, εκδότη και αρχηγού πολιτικού κόμματος Γιώργου Τράγκα, τα οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις αποτιμώνται πάνω από 100 εκατ. ευρώ.

Κατά συνέπεια, «παγώνει» ουσιαστικά όλη η περιουσία του τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό και σε περίπτωση κατά την οποία η γυναίκα του και τα παιδιά του προβούν σε αποδοχή κληρονομιάς, θα βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος (κακούργημα).

Η περιουσία του Γιώργου Τράγκα, που μέχρι τώρα έχει γίνει γνωστή, περιλαμβάνει 17 ακίνητα, καταθέσεις σε Τραπεζικές θυρίδες στο Μονακό και αυτοκίνητα. Τα ακίνητα είναι δυο στην Μύκονο, δύο στην Πολιτεία, τέσσερα στο Μονακό, ένα στο Παρίσι, ένα στο Σεν Τροπέ.

Ακόμη, περιλαμβάνει διαμερίσματα στην Ουάσινγκτον, στο Μπέβερλι Χιλς, στο Λας Βέγκας, στο Μαϊάμι και ένα στο Olympic Tower της 5ης Λεωφόρου στο Μανχάταν.

Ειδικότερα, ολοκληρώθηκε σήμερα το πόρισμα που αριθμεί πάνω από 60 σελίδες για τον τρόπο απόκτησης της περιουσία του Γιώργου Τράγκα και η διάταξη δέσμευσης διαβιβάστηκε αυθημερόν στην Οικονομική Εισαγγελία, ενώ θα επιδοθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για τα περαιτέρω.

Βασική εμπλοκή στην υπόθεση απόκτησης της μυθώδους περιουσίας του αποβιώσαντος δημοσιογράφου φέρεται να έχει η σύζυγός του Μαρία Καρρά, όπως και τρίτα άλλα πρόσωπα τα οποία μεσολάβησαν τόσο στην διακίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών, όσο και στην αγορά των ακινήτων, κ.λπ.

Η κυρία Καρρά φέρεται να συμμετείχε σε αρκετές από τις εταιρείες που είχε συστήσει ο εκλιπών δημοσιογράφος σε Ελλάδα και εξωτερικό και διατηρούσαν κοινούς Τραπεζικούς λογαριασμούς.

Αντίθετα, δεν διαφαίνεται μέχρι στιγμής να υπάρχει εμπλοκή των παιδιών του Γιάννη και Φρειδερίκου Τράγκα στην όλη διαδικασία απόκτησης της περιουσίας.

Η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες για να έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη εικόνα επί της περιουσίας (κινητής και ακίνητης) του Γιώργου Τράγκα, είχε ζητήσει τη συνδρομή των αντίστοιχων ελεγκτικών οικονομικών και εισαγγελικών μηχανισμών από τις ΗΠΑ, το Μονακό, κ.λπ.

Χαρακτηριστικό είναι πάντως ότι βρέθηκαν στην κατοχή του Γιώργου Τράγκα ακόμη και ράβδοι χρυσού.

Επίσης, η Αρχή ζήτησε και διαβιβάστηκαν από το εξωτερικό στοιχεία για τις εταιρείες που διατηρούσε, όπως ζήτησε και τους ισολογισμούς τους, καθώς και τις καταστάσεις των κινήσεων των κοινών Τραπεζικών λογαριασμούς που διατηρούσε το ζεύγος.

Πρακτικά, μετά τη δέσμευση του συνόλου της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα, η οποία αποτελεί προϊόν εγκληματικής δραστηριότητας, δεν μπορεί από τους κληρονόμους να γίνει αποδοχή κληρονομιάς, καθώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη νομοθεσία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ