Δεν χάνει ο ΠΑΟΚ αυτό το πρωτάθλημα. Γιατί; Γιατί αυτό είναι το σωστό – Τι θα συμβεί την Κυριακή

Γράφει ο Πρόεδρος ΠΑΕ

– Εδώ και μήνες σας τα γράφω εδώ. Σας το γράφω συνέχεια. Το φετινό πρωτάθλημα θα το κατακτήσει ο ΠΑΟΚ, η καλύτερη, ΟΛΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ. ελληνική ομάδα. Η ομάδα με τη μεγαλύτερη διάρκεια σε όλη τη σεζόν.

-Λοιπόν, κοιτάξτε να δείτε. Για κάποιον απροσδιόριστο λόγο, για κάποιον λόγο που δεν ανταπροκρινόταν σε όσα βλέπαμε στο γήπεδο, όλοι πίστευαν ότι το φετινό πρωτάθλημα θα έπαιρνε η ΑΕΚ.

-Ενώ η ΑΕΚ εμφανώς δεν έχει την καλύτερη ομάδα (ακόμη και ο Ολυμπιακός είναι καλύτερός της), ενώ είναι εμφανές ότι δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της back to back κατάκτησης του τίτλου, ακόμη και αν στα πλέι οφ οι ήττες διαδέχονται η μία την άλλη, ο κόσμος της ΑΕΚ έτρωγε το σανό που την τάιζαν οι ΑΕΚτζήδες δημοσιογράφοι. Πίστεψαν οι φίλοι μου, οι οπαδοί της ΑΕΚ ότι κάποιο αόρατο χέρι, κάποια αόρατη δύναμη θα τους χάριζε το πρωτάθλημα. Εντάξει, να.. βοηθήσει η αόρατη δύναμη, αλλά θα πρέπει κάποιος να διαθέτει και την ομάδα για να υποστηριχθεί, από την αόρατη δύναμη ντε, το πρότζεκτ. Να, για παράδειγμα: Στο παρελθόν, επί πολλά έτη, οι αόρατες δυνάμεις στήριζαν τον Ολυμπιακό, αλλά φρόντιζε και ο Ολυμπιακός να παίρνει το πρωτάθλημα με 15 και 20 βαθμούς διαφορά.

-Να, τώρα οι φίλοι οι ΑΕΚτζήδες, ελπίζουν σε μεταφυσικά φαινόμενα που θα αναπτυχθούν μέσα στο γήπεδο Χαριλάου και γύρω από αυτό. Μία άλλη κιτρινόμαυρη ομάδα, ο Άρης, αν και διεκδικεί ένα τρόπαιο μετά από περισσότερο από μισό αιώνα (και πραγματικά δεν ξέρω πόσες ευκαιρίες θα έχει τα επόμενα 100 χρόνια να διεκδικήσει κάποιον τίτλο) βάζει προτεραιότητες εκτός κοινής και ποδοσφαιρικής λογικής. Οι οπαδοί του Άρη, που δεν πάτησαν στο γήπεδο στα πλέι οφ, θα γεμίσουν το γήπεδό τους για να θαυμάσουν την αρμάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου και να παρακολουθήσουν την στέψη του πρωταθλητή ΠΑΟΚ. Δεν τους ενδιαφέρει αν η ομάδα τους θα κουραστεί, αν θα τραυματιστεί κάποιος παίχτης τους ενόψει τελικού Κυπέλλου. Τι αξία μπορεί εξάλλου να έχει για τον Άρη ένα Κύπελλο (τους είναι ξένη κατάσταση) μπροστά στο να κόψουν ένα πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ; Αυτά είναι βγαλμένα από τη ζωή φίλοι μου.

– Οι προσκείμενοι στην ΑΕΚ δημοσιογράφοι, αφού αντιλήφθηκαν επιτέλους ότι η ομάδα του Αλμέιδα δεν μπορεί μόνη της, έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στο σωματείο του Άρη και προσπαθούν να πυροδοτήσουν το κλίμα. Ας μην ξεχνάμε ότι ΑΕΚ και Άρης έχουν κοινές εμπειρίες από την περιπλάνησή τους στα χωράφια της Β΄και Γ΄Εθνικής. Δεν το γνωρίζω, αλλά υποθέτω ότι αυτές οι κοινές εμπειρίες δημιουργούν ιδιαίτερους δεσμούς σε ομοιοπαθείς.

-Πάμε τώρα στα του ΠΑΟΚ.

-Ο ΠΑΟΚ έρχεται με φόρα από τρεις συνεχόμενες νίκες επί των ανταγωνιστών του για το πρωτάθλημα. Με εννέα γκολ φιλοδώρησε το ΠΟΚ στην Τούμπα. Από τους ανταγωνιστές του στα πλέι οφ έχασε μόνο ένα παιχνίδι, από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, είχε 4 νίκες και 1 ισοπαλία. Επειδή έχω δει πολύ μπάλα στη ζωή μου, να μην περιμένετε παιχνίδι για καρδιακούς την ερχόμενη Κυριακή. Ο ΠΑΟΚ, με κεκτημένη ταχύτητα και με τεράστιο κίνητρο, θα κερδίσει πολύ πιο εύκολα από όσο νομίζουν μερικοί και από όσο εύχονται τα κιτρινόμαυρα αδέλφια Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

– Ο ΠΑΟΚ θα κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα γιατί το αξίζει. Για 1926 λόγους. Γιατί τον είχαν ξεγραμμένο στην αρχή της σεζόν, αλλά τελικά ήταν και είναι ο καλύτερος. Γιατί έκανε πορεία πρωταθλητισμού και μία αξιοθαύμαστη – για άλλη μία χρονιά – ευρωπαϊκή πορεία. Γιατί θα μπορούσε να διεκδικεί τον νταμπλ, αλλά συνωμότησε το σύμπαν για να μην προκριθεί στον τελικό κυπέλλου. Γιατί, ενώ είχε το χαμηλότερο μπάτζετ από τους ανταγωνιστές του, έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο, με 19χρονα και 20χρονα παιδιά. Γιατί έβγαλε υγεία, έμεινε έξω από το κλίμα τοξικότητας που συνήθως γυρίζει μπούμερανγκ σε όσους το καλλιεργούν και δεν ενεπλάκη στους πολέμους των διοικήσεων και των ιδιοκτητών των σωματείων οι οπαδοί των οποίων δεν περιμένουν από την ομάδα τους να τους φέρει τους τίτλους, αλλά από τον ιδιοκτήτη. Γιατί έχει τις περισσότερες νίκες και έχει βάλει τα περισσότερα γκολ. Γιατί έχει δεχτεί τα λιγότερα γκολ. Γιατί η ΤΟΥΜΠΑ, ο ναός του ελληνικού οπαδισμού εκπέμπει υγεία. Γιατί αν ο ΠΑΟΚ κατακτήσει το πιο μάγκικο πρωτάθλημα της ποδοσφαιρικής ιστορίας της χώρας κανένας δεν θα μπορεί να μιλήσει για διαιτησίες, παρά μόνο για τον ΜΠΑΛΑΡΑ που έπαιξε ο δικέφαλος του Βορρά. Γιατί η ζωή χρωστάει στον ΠΑΟΚ (ΚΑΙ) το κλεμμένο πρωτάθλημα του 2018, ένα πρωτάθλημα που άφησε το στίγμα της “χάρτινης” στην ΑΕΚ. Γιατί, γιατί, γιατί, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ, ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΜΥΑΛΟ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ