Δεν διασωληνώνονται οι ασθενείς με μετάλλαξη Όμικρον

Αισιόδοξος αναφορικά με την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα εμφανίστηκε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

«Έχουμε καλά νέα, φαίνεται ότι η νόσος έχει τεράστια διασπορά με χαμηλή θνητότητα. Το στέλεχος δημιουργεί προβλήματα λόγω των μέτρων αλλά παραμένει σταθερός ο αριθμός των διασωληνωμένων», δήλωσε στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» στο Open ο καθηγητής. Μάλιστα τόνισε πως «δεν διασωληνώνονται οι ασθενείς με Όμικρον».

«Φαίνεται ότι ο ιός γίνεται ηπιότερος. Παίζει το σενάριο να γίνει ενδημικός Και μετά από 1-2 μήνες να είναι καλύτερη η κατάσταση», εξήγησε, ενώ σε σχέση με την εστίαση και το ενδεχόμενο για νέα μέτρα τόνισε πως «είναι στο τραπέζι από καιρό, ίσως τα συζητήσουμε την επόμενη εβδομάδα»

Αναφορικά με την καραντίνα των πέντε ημερών δήλωσε πως «ισχύει για ασυμπτωματικούς» και πρόσθεσε πως «κάθε νοσοκομείο μπορεί να πάρει δικά του μέτρα».

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων και το 50%+1 για το κλείσιμο μιας τάξης τόνισε: «Έτσι πρέπει να είναι για να μπορεί να λειτουργήσει το τμήμα. Αλλά χρειάζεται να γίνονται πολλά τεστ».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το ρόλο ελληνικής τράπεζας στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τραπεζικό σκάνδαλο γύρω από τον...

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου