Δήλωση-βόμβα του Αλέξη Τσίπρα: «Εγώ φταίω. Ζητώ συγγνώμη από τους ανθρώπους που πληγώσαμε»

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών.

Εξερχόμενος του προεδρικού Μεγάρου ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές ήταν ένα απρόσμενο οδυνηρό σοκ.

«Οπως γνωρίζετε δεν κράτησα τη διερευνητική εντολή δεδομένου ότι δεν προκύπτει σχηματισμός κυβέρνησης μία σημαντική αλλαγή του τρόπου που κυβερνάται η χώρα χάθηκε πριν τις εκλογές.
Δεν έχω κανένα λόγο να κρύψω ότι το αποτέλεσμα είναι ένα οδυνηρό σοκ. Απρόσμενα οδυνηρό ακόμα και για όσους ψήφισαν τη ΝΔ. Ενδεχομένως υπάρχουν συσχετισμοί που θα δημιουργήσουν συνθήκες ασφυκτικές για τη Δημοκρατία με μία κυβέρνηση που δεν σέβεται τη Δημοκρατία.
Συνεπώς αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα.
Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να σταθούμε απέναντι.
Στις νίκες υπάρχουν πολλοί πατεράδες, στις ήττες ένας. Αναλαμβάνω ακέραια τη ευθύνη και αυτό σημαίνει ότι στέκομαι και δίνω τη μάχη. Αναλαμβάνω την ευθύνη να ζητήσω συγγνώμη από τους ανθρώπους που πληγώσαμε. Θα δώσουμε μαζί τη μάχη για να μην έχουμε μία παντοδύναμη ηγεμονική κυβέρνηση».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1