Δέος στο Μέγαρο Μαξιμου: Η κρυφή επιθυμία που έχει ο Γιώργος Αυτιάς παίρνει σάρκα και οστά – Με… περισσότερες ψήφους κερδίζει τον Μητσοτάκη

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου.

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς, ο οποίος διέπρεψε στον ΣΚΑΪ ως προπαγανδιστής του Μητσοτάκη, χρόνια πάλευε να τον βάλουν σε ένα ψηφοδέλτιο. Τα κατάφερε. Με πολύ κόπο πέτυχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να τον τοποθετήσει στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις πρόσφατες ευρωεκλογές και τελικά εξελέγη. Αυτό αποτελεί κατάντια για τη χώρα, αλλά αυτή είναι άλλη συζήτηση.

Όπως μαθαίνω, ωστόσο, έχει ανοίξει η όρεξη στον Γιώργο Αυτιά, ο οποίος έχει αποκτήσει μεγάλες φιλοδοξίες και ονειρεύεται μεγαλεία. Όπως για παράδειγμα, όταν έρθει ο καιρός να βάλει υποψηφιότητα για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Οι φιλοδοξίες του έχουν γίνει γνωστές και στο Μέγαρο Μαξίμου που αντιμετωπίζουν τις σχετικές πληροφορίες ή φήμες με… δέος. Αλλά, στην Ελλάδα όλα μπορούν να συμβούν. Ποιος, εξάλλου, πίστευε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν τόσοι συμπολίτες μας που ψήφισαν τον Γιώργο Αυτιά; Γιατί όχι και αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας; Γιατί όχι και πρωθυπουργός; Εδώ, ο Άδωνις Γεωργιάδης με τον οποίο κάποτε γελούσε το πανελλήνιο έγινε αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Σε αυτό πλαίσιο, διάβασα κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον στην ιστοσελίδα instanews.gr. Διαβάστε:

Στις ευρωεκλογές ο Γιώργος Αυτιάς πήρε 320.176 σταυρούς και ήρθε στην πρώτη θέση, αφήνοντας δεύτερο ένα σημαίνων στέλεχος της ΝΔ, τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη που είχε διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος και στον πρώτο γύρο ήταν στην πρώτη θέση.

Συγκεκριμένα, στον α’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών ο κ. Μεϊμαράκης είχε αφήσει πίσω τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τα ποσοστά ήταν τα εξής:

Ευάγγελος Μεϊμαράκης 39,8% (160.823 ψήφοι)
Κυριάκος Μητσοτάκης 28,5% (115.162 ψήφοι)
Στον δεύτερο γύρο κέρδισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 52,43% (173.297 ψήφοι) αφήνοντας πίσω τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη με 47,57% (160.823 ψήφοι).

Ο Γιώργος Αυτιάς κατάφερε μόλις από την πρώτη αναμέτρηση με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και με τόσο μεγάλο ανταγωνισμό στο ψηφοδέλτιο να σαρώσει.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Αυτιάς με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη είχαν διαφορά 51.224 ψήφους στις ευρωεκλογές. Αυτό… τρόμαξε τη ΝΔ και πολλοί πλέον προεξοφλούν πως ο Γιώργος Αυτιάς θα θέσει υποψηφιότητα για την αρχηγία της ΝΔ!

Εάν επιβεβαιωθούν τα σενάρια που θέλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παίρνει κάποιο πόστο στην Ευρώπη και να μη συνεχίζει στην ελληνική πολιτική σκηνή, τότε θεωρείται… σχεδόν βέβαιο πως την προεδρία του κόμματος θα διεκδικήσει ο Γιώργος Αυτιάς.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ