Γυναίκα απανθρακώθηκε στο Πάτημα Βριλησσίων – Μεγάλη αναζωπύρωση στη Νέα Μάκρη

Νύχτα αγωνίας στην Αττική. Στις 5 το πρωί εστάλη μήνυμα από το 112 το οποίο καλεί τους κατοίκους της περιοχής Ερυθρός Νέας Μάκρης, να απομακρυνθούν μέσω της Λεωφόρου Μαραθώνος προς τη Ραφήνα, λόγω επικίνδυνης αναζωπύρωσης.

Να σημειωθεί πως ήδη ξεκινήσει οι ρίψεις από εναέρια μέσα, με τη μάχη να επικεντρώνεται στη Νέα Μάκρη.

Τη νύχτα, εστάλησαν δύο μηνύματα από το 112 για την περιοχή του Μαραθώνα. Το ένα πριν από τα μεσάνυχτα με την οδηγία στους κατοίκους της περιοχής Βράνα Μαραθώνα να απομακρυνθούν προς Νέα Μάκρη. Το δεύτερο, μετά τα μεσάνυχτα, για ετοιμότητα στον Μαραθώνα γενικά, λόγω της δασικής πυρκαγιάς.

Απανθρακώθηκε γυναίκα μέσα σε κτίριο στο Πάτημα Βριλησσίων

Απανθρακωμένο πτώμα, το οποίο σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ανήκει σε γυναίκα, εντόπισαν πυροσβέστες λίγο πριν από τη 01:00 τα ξημερώματα της Τρίτης, μέσα σε κτίσμα επαγγελματικής χρήσης στο Πάτημα Βριλησσίων.

Η περιοχή βρίσκεται στα σύνορα Βριλησσίων και Χαλανδρίου στη συμβολή των οδών Αναπαύσεων και Στρατονίκης.

Γύρω στις 3 π.μ. το εγκήματολογικό της Αστυνομίας έφτασε στο σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα δεν κατάφερε να απομακρυνθεί εγκαίρως από το κτίριο της επιχείρησης στο οποίο εργαζόταν (με πιθανή δραστηριότητα τον ανθοστολισμό για μνήματα), με αποτέλεσμα να βρει φρικτό θάνατο.

Συνολικά έχουν εκδοθεί πάνω από 30 μηνύματα του 112 για απομακρύνσεις κατοίκων.

Εκτενείς είναι οι αναφορές των διεθνών μέσων για την πυρκαγιά της Αττικής, ενώ την έκτασή της δορυφορικές απεικονίσεις της ΝΑSA και του συστήματος «Κοπέρνικος».

Ήδη έχει ενεργοποιηθεί ο ευρωπαϊκός μηχανισμός πολιτικής προστασίας και καταφθάνει (επιπλέον) διεθνής βοήθεια από Γαλλία, Ιταλία και Τσεχία.

Συγκινούν, τέλος, οι εικόνες των εθελοντών με τη μάνικα στο Πάτημα Χαλανδρίου καθώς και οι αποκαμωμένοι πυροσβέστες στο Ντράφι.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ