Γρίφος για δυνατούς λύτες η μάχη της Κρήτης: Μητσοτάκης, Κασσελάκης, Ανδρουλάκης, Βαρδινογιάννης και Μαρινάκης

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Σε γρίφο για πολύ δυνατούς λύτες εξελίσσεται ο καταστατικός χάρτης των διαπλεκόμενων συμφερόντων στην πατρίδα μας, με κάποιες από τις σταθερές των περασμένων ετών να χάνονται, νέους άτσαλους “παίκτες” να εισέρχονται στο παιχνίδι, τα στρατόπεδα να αναδιατάσσουν τις δυνάμεις τους, συμμαχίες να χάνονται και νέες να δημιουργούνται.

Τα δεδομένα είναι τα εξής:

-Στα χαρτιά ο Βαγγέλης Μαρινάκης θέλει να γκρεμίσει το σύστημα Μητσοτάκη, αλλά είναι προσεκτικός ακόμη, ωσάν να έχει λόγους να τηρήσει κάποιες ισορροπίες.

-Ο Βαρδινογιάννης είναι εξαιρετικά δυσαρεστημένος από την στάση της κυβέρνησης, η Motor Oil και ίδιος έχουν κληθεί να πληρώσουν βαρύ πρόστιμο, η πρόσφατη συνάντηση με τον Μητσοτάκη δεν πήγε καλά, ενώ δυνάμεις εντός κι εκτός Ελλάδος, όπως εξάλλου έχουν αποκαλύψει η στήλη και το PERIODISTA.GR, επιδιώκουν την μεταβολή και τον “εκσυγχρονισμό” της Motor Oil πιέζοντας την μεγάλη παραδοσιακή επιχειρηματική οικογένεια.

-Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ευχαριστημένος με την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στο ΠΑΣΟΚ (για λόγους που έχουμε ήδη εξηγήσουμε και θα εξηγήσουμε αναλυτικότερα στο μέλλον, ενώ έχει και το “μάτι” του Μαξίμου, την Άννα Διαμαντοπούλου, σε κομβική θέση), ενώ σίγουρα θέλει να θέσει εκτός παιχνιδιού τον Στέφανο Κασσελάκη και κυρίως το σύστημα που ο ίδιος εικάζει ότι βρίσκεται από πίσω του.

Η παραπάνω εξίσωση, αν λυθεί, θα πρέπει να οδηγήσει σε ένα αποτέλεσμα, σε ένα συμπέρασμα. Με δεδομένο ότι Μαρινάκης και Βαρδινογιάννης στην παρούσα συγκυρία βρίσκονται απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη τι θα στηρίξουν, ως αντίπαλο δέος, ως αντίβαρο στο πανίσχυρο σύστημα Μαξίμου. Το έχουν σκεφτεί και το σκέφτονται για τον Τσίπρα, αλλά εκεί την στήριξη έχει αναλάβει πανίσχυρος επιχειρηματικός και τραπεζικός πόλος της διαπλοκής.

Οι πληροφορίες της στήλης αναφέρουν ότι, δεδομένου πως το ΠΑΣΟΚ είναι η μοναδική σταθερά προς τον παρόν στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς, Μαρινάκης και Βαρδινογιάννης δεν έχουν άλλη επιλογή από το να στηρίξουν τον Νίκο Ανδρουλάκη, τον οποίο στήριξαν και την εποχή που είχε ξεσπάσει η σκοτεινή υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, αλλά οι σχέσεις τους στη συνέχεια μεταβλήθηκαν για λόγους που στο παρελθόν έχουμε αποκαλύψει. Οι επαφές έχουν ξεκινήσει.

Και με τον Στέφανο Κασσελάκη; Τι θα κάνουν με τον Στέφανο Κασσελάκη; Η στάση του συστήματος Βαρδινογιάννη έναντι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αυτή που ήταν, αλλά αυτή είναι μία κατάσταση που μπορεί εύκολα να μεταβληθεί, αρκεί να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά το μπάχαλο που προκάλεσαν οι θλιβεροί και λαομίσητοι πραξικοπηματίες. Σε ότι αφορά στον Βαγγέλη Μαρινάκη, η στάση του είναι θεωρητικά καλή απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη, όμως και σε εκείνον η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ δεν δημιουργεί την αίσθηση σταθερότητας, ώστε να μπορέσει κάποιος να πει με βεβαιότητα να πει ότι ο εφοπλιστής και ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού μπορεί να είναι βέβαιος ότι “ποντάρει” με σιγουριά. Να σημειώσω εδώ ότι στην ιδιοκτησία του Βαγγέλη Μαρινάκη βρίσκονται τα μεγαλύτερα media της χώρας και τίτλοι με βαριά επωνυμία, ναυαρχίδες παραδοσιακές της Κεντροαριστεράς. Η στάση πάντως των media του Βαγγέλη Μαρινάκη είναι ένα ερωτηματικό και η πρώτη απάντηση που μπορεί να δώσει κάποιος είναι ότι ο εφοπλιστής δείχνει να μην μπορεί να ελέγξει απόλυτα το σύστημα της ενημέρωσης που βρίσκεται στην ιδιοκτησία του. Και η τελευταία διαπίστωση αφορά κυρίως στην στάση της Alter Ego απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη. Άλλη είναι η στάση του Πρετεντέρη, άλλη του Παπαχρήστου (ο οποίος γελοιοποιείται και γελοιοποιεί και τα media στα οποία εργάζεται), άλλη του Ευαγγελάτου, άλλη της Ράνιας Τζίμα, άλλη του in.gr και πάει λέγοντας. Τι συμβαίνει;

Και μία τελευταία παρατήρηση: Και οι πέντε εμπλεκόμενοι, επιχειρηματίες και πολιτικοί, προέρχονται από την Κρήτη. Δεν είναι εντυπωσιακό; Κάποτε λέγαμε για την Πελοπόννησο. Τώρα το πολιτικό – επιχειρηματικό σύμπλεγμα έχει γεμίσει -άκηδες και -γιάννηδες. Θα έχουμε τη “μάχη της Κρήτης” μου φαίνεται.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ