Γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης αναχωρεί εκτάκτως για τις ΗΠΑ ενώ γίνεται χαμός με την Κεντροαριστερά – Ποιους επιχειρηματίες θα συναντήσει

Το ίδρυμα κατά της ακροδεξιάς που έχει προαναγγείλει τίθεται στις άμεσες προτεραιότητες Κασσελάκη, καθώς όπως έγινε γνωστό μετά τη σημερινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναχωρεί για τις ΗΠΑ για επαφές που σχετίζονται με αυτό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η Μαρία Μητσοπούλου στο topontiki.gr, ο Στέφανος Κασελάκης αναχωρεί σήμερα κιόλας για τις ΗΠΑ όπου θα έχει σημαντικές επαφές με επιχειρηματίες και ομογενείς που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και θέλουν να συνδράμουν στο υπό συγκρότηση Ίδρυμα για την προοδευτική ατζέντα στην Ευρώπη και να χρηματοδότησουν δράσεις και εκδηλώσεις του.

Στο μεταξύ, το πρωί μαζί με τη Ρένα Δούρου είχε συνάντηση με Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος βραβεύτηκε χθες από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζόραν Ζάεφ για τη συμβολή του στην Συμφωνία των Πρεσπών.

Στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου υπό τον Κασσελάκη, έγινε μια πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος το οποίο σύμφωνα με κομματικές πηγές εκτιμήθηκε ως «θετικό». Από εκεί και πέρα, πληρέστερη αποτίμηση αναμένεται να γίνει στην Κεντρική Επιτροπή στο τέλος του μήνα.

Συμφωνήθηκε ότι επόμενος μεγάλος σταθμός για ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι το Καταστατικό Συνέδριο ώστε το κόμμα να ανταποκριθεί καλύτερα στις νέες κοινωνικές συνθήκες.

Αποφασίστηκε να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των σχέσεων με μαζικούς χώρους όπως η αυτοδιοίκηση και συνδικάτα.

Επανέλαβε στα μέλη του οργάνου όσα έχει πει και δημοσίως, τόσο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα όσο και στις συνεντεύξεις του πως στο ενδεχόμενο που προχωρήσει κάποιο από τα σενάρια της κεντροαριστεράς, θα είναι υποψήφιος για εκλογή από τη βάση.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ