Γιατί ο Μητσοτάκης δεν θέλει να χάσει ούτε μία ψήφο – Ο ρόλος των μικρών κομμάτων στην αυτοδυναμία

Σε λιγότερο από μία εβδομάδα δηλαδή την ερχόμενη Τρίτη ξεκινάει και επίσημα η προεκλογική περίοδος για την δεύτερη εκλογική αναμέτρηση που θα γίνει στις 25 Ιουνίου.

Τα κυβερνητικά στελέχη έχουν ήδη αρχίσει να επεξεργάζονται την τακτική που θα ακολουθήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα προκειμένου να συγκρατήσουν τις δυνάμεις τους.

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού πιστεύουν ότι τα κυβερνητικά στελέχη δεν θα πρέπει να εφησυχάσουν αλλά αντίθετα θα πρέπει να προσεγγίσουν και πάλι τους πολίτες ώστε να μην υπάρξει καμία χαλαρότητα.

Οι πληροφορίες λένε μάλιστα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να βάλει σαφέστατα διλήμματα στους ψηφοφόρους καθώς την συγκεκριμένη στιγμή ο αντίπαλος του είναι ο …καλός καιρός και η επιθυμία των πολιτών να πάνε στις παραλίες.

Τα κυβερνητικά στελέχη λένε ότι πρόκειται για ένα μεγάλο στοίχημα καθώς κάποιοι επιμένουν ότι στο ενδεχόμενο που η κυβέρνηση χάσει ένα μικρό ποσοστό 2-3 ποσοστιαίων μονάδων και τελικά υπάρξει επτακομματική κυβέρνηση τα πράγματα θα πάρουν άλλη τροπή.

Δηλαδή εάν καταφέρουν να μπουν στη Βουλή το κόμμα «Νίκη» ή η «Πλεύση Ελευθερίας» της Ζωής Κωνσταντοπούλου ή και τα δύο κόμματα, το όριο της αυτοδυναμίας θα κυμανθεί από 37,5% έως και 39%.

Αν, πάλι το ποσοστό της Ν.Δ. μείνει στο 40,79% , με το νέο σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής στις επόμενες κάλπες το κυβερνών κόμμα θα κερδίσει 170 έδρες, δηλαδή θα καταφέρει να δημιουργήσει μία ισχυρή αυτοδυναμία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται πάντως να κάνει στοχευμένες περιοδείες σε όλη την Ελλάδα καθώς στο Μέγαρο Μαξίμου φοβούνται μήπως υπάρξει εφησυχασμός στον κομματικό μηχανισμό αλλά και στην κοινωνία.

«Η κάλπη στις 25 Ιουνίου είναι άδεια. Ξεκινάμε από την αρχή. Το μήνυμα που εστάλη να κατοχυρωθεί στις 25 Ιουνίου» δήλωσε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. Νίκος Ρωμανός, επισημαίνοντας πως σε άλλη περίπτωση ελλοχεύει ο κίνδυνος της ακυβερνησίας.

Χθες (23.5.2023) πάντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε χθες συνέντευξη στο CNN όπου μεταξύ άλλων τόνισε :

«Περίμενα τη νίκη του κόμματος μας, έχουμε κάνει αρκετά από όσα περίμεναν οι πολίτες. Δεν έχουμε την απαιτούμενη πλειοψηφία, θα έχουμε δεύτερες εκλογές στις 25 Ιουνίου με βάση το εκλογικό μας σύστημα. Είχαμε ένα πολύ ενθαρρυντικό αποτέλεσμα. Ανταποκριθήκαμε σε όσα είχαμε πει πριν τέσσερα χρόνια. Οι Έλληνες πολίτες μας επιβράβευσαν όχι μόνο για την οικονομία των τελευταίων τεσσάρων ετών, αλλά και για το πρόγραμμα μας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Ήταν ένα θετικό εκλογικό αποτέλεσμα», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Για την οικονομία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε ότι «πιστεύω πως θα έχουμε μία ισχυρή κυβέρνηση για να συνεχίσουμε το μεταρρυθμιστικό μας έργο και να προσεγγίσουμε επενδύσεις».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου